Profi Vzdelávanie - Videoškolenia

Zobrazenie:
Zoradiť:
Stránky:

Ochrana osobných údajov v zmysle novej legislatívy od 25. 5. 2018 – pojem osobný údaj, legislatívne predpisy

V tejto časti videoškolenia budeme rozoberať, na základe akých predpisov budete vypracovávať dokumentáciu k ochrane osobných údajov. Povieme si, kedy sa na údaje o firme vzťahuje nariadenie a kedy nie. A hlavne si rozoberieme rozdiely medzi chápaním pojmu osobný údaj podľa teraz platného zákona č. 122/2013 Z. z. a nového nariadenia a na záver si rozoberieme osobitnú kategóriu osobných údajov a povieme si, či podľa nových predpisov rodné číslo bude považované za osobitnú kategóriu osobných údajov.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
28 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Spracúvanie osobných údajov externými subjektmi od 25. 5. 2018 a prenosy osobných údajov v rámci členských štátov EÚ a tretích krajín

V tomto videoškolení budeme rozoberať spracúvanie osobných údajov subjektmi, ako je prevádzkovateľ, tretia strana, príjemca a hlavne sprostredkovateľ. Je potrebná zmluva aj podľa nových predpisov? Ak áno, aké má mať náležitosti? V akom rozsahu musím informovať dotknutú osobu o sprostredkovateľovi? V nariadení sa nachádzajú aj nové pojmy ako pseudonymizácia alebo profilovanie. Čo znamenajú? Na záver si povieme niečo o cezhraničnom spracúvaní v rámci EÚ a mimo, resp. prenosu do tretej krajiny.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
24 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Aktuálne zmeny v školskej legislatíve II.

Veľká novela školského zákona nadobudla účinnosť od 1. spetembra 2017. Aké najvýraznejšie zmeny nastali v oblasti školstva a jeho financovaní sa dozviete v dvojdielom videoškolení.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
20 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Žaneta Surmajová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Kontrolovaná transakcia

Cieľom videoškolenia je predstaviť kompaktný obraz o obsahu a dôsledkoch právnej úpravy a jej vplyve na povinnosti daňových subjektov v oblasti dane z príjmov.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
28 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Aktuálne zmeny v školskej legislatíve I.

Veľká novela školského zákona nadobudla účinnosť od 1. spetembra 2017. Aké najvýraznejšie zmeny nastali v oblasti školstva a jeho financovaní sa dozviete v dvojdielom videoškolení.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
35 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Žaneta Surmajová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Novela zákona o verejnom obstarávaní účinná od 1. novembra 2017

Novela zákona o verejnom obstarávaní nadobudla účinnosť od 1. novembra 2017. Vo videoškolení sa zameriame na zmeny vo vybraných ustanoveniach zákona ako je napríklad zmena finančného limitu pre verejné obstarávanie nákupu potravín pre školské stravovacie zariadenia, DSS a zariadenia pre seniorov, ako aj iných zariadení podľa osobitných predpisov. Novela rozširuje zoznam výnimiek z pôsobnosti ZVO pre podlimitné zákazky a ZsNH. Zmeny sa taktiež týkajú aj úpravy veľmi dynamického spôsobu verejného obstarávania.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
18 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Hilda Gajdošová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Podmienky poverenia zodpovednej osoby od 25. 5. 2018

Zodpovedná osoba platí v slovenskom právnom poriadku od roku 2012. Niekedy bola povinná, inokedy dobrovoľná, ale nariadenie sa vrátilo k povinnej zodpovednej osobe, ale nie vždy, iba v troch prípadoch. Ktoré sú to a aké sú podmienky poverenia zodpovednej osoby, kto ňou môže byť a kto nie, si povieme v tomto videoškolení.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
15 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Interné predpisy a bezpečnostné opatrenia podľa nového zákona o OOÚ a nariadenia GDPR

Prevádzkovateľ je od 25.5.2018 povinný prijať vhodné technické a organizačné opatrenia a vedieť preukázať súlad spracovateľských činností s novým nariadením. Ku každému IS je nutné vypracovať bezpečnostný projekt. Videoškolenie je zamerané na výklad všetkých náležitostí spojených s bezpečnostnými opatreniami z pohľadu ochrany osobných údajov, cez posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov, oznámenie porušenia ochrany osobných údajov dozornému orgánu a dotknutej osobe až po vysvetlenie nových nariadení akými sú kódex správania a certifikácia.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Dokumentácia o transferovom oceňovaní

Vedenie dokumentácie o metóde transferového oceňovania predstavuje jednu zo základných povinností daňových subjektov v oblasti transferového oceňovania. Toto videoškolenie je zamerané na vysvetlenie základných súvislostí vedenia dokumentácie, so zreteľom na právnu úpravu obsiahnutú v zákone o dani z príjmov a na požiadavky vyjadrené v usmernení Ministerstva financií SR. Videoškolenie vysvetľuje praktické dôsledky povinností daňových subjektov, význam a základné náležitostí dokumentácie a upriamuje pozornosť na najčastejšie problémy daňových subjektov.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
53 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie právnických osôb v zriaďovacej pôsobnosti štátu, obcí, miest a VÚC

Témou tohto videoškolenia je vysvetlenie problematiky transferového oceňovania na účely tých právnických osôb, ktoré sú v zriaďovacej pôsobnosti obcí, miest a VÚC. Videoškolenie ponúka praktický návod pre uplatnenie transferového oceňovania a dáva odpoveď na otázku, kedy sa tieto pravidlá použijú v plnom rozsahu, kedy sa použijú v zjednodušenom rozsahu a kedy sa vôbec nepoužijú. Táto téma sa týka všetkých tých právnických osôb, ktoré podliehajú dani z príjmov a uskutočňujú transakcie so závislými osobami. Toto videoškolenie je preto veľmi aktuálne okrem iného aj pre všetky obchodné spoločnosti založené obcami, mestami a VÚC a svoje uplatnenie môže nájsť aj pre vybrané rozpočtové a príspevkové organizácie v ich zriaďovacej pôsobnosti. V širšom meradle sa tieto pravidlá obdobne uplatnia aj na ďalšie subjekty, predovšetkým tie v zriaďovacej pôsobnosti štátu a tiež na konsolidujúce a konsolidované účtovné jednotky podľa § 22a zákona o účtovníctve.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
39 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Všeobecne záväzné nariadenia obcí

Prijímanie všeobecne záväzných nariadení je dôležitým oprávnením obcí. Týmito aktami obec v miestnych podmienkach podrobnejšie upravuje niektoré obecné záležitosti. Všeobecne záväzné nariadenia môže obec vydávať v rámci výkonu samosprávnych kompetencií ako aj v rámci preneseného výkonu štátnej správy. Príspevok sa venuje vysvetleniu celého procesu prijímania všeobecne záväzných nariadení v podmienkach obcí.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
20 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jakub Ulaher, PhD., LL. M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Kúpna zmluva - prevod vlastníctva nehnuteľnosti

Nehnuteľnosti sú majetkom, ktorý má často pomerne vysokú hodnotu. Aj preto treba k zmluvám o ich prevode pristupovať ešte opatrnejšie ako pri iných zmluvách, aby sa nestalo, že nakoniec jednej zmluvnej strane neostane ani nehnuteľnosť, ani pozemok. V príspevku si na praktickom príklade ukážeme tie najpodstatnejšie body zmluvy o prevode vlastníctva k nehnuteľnosti.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
34 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jakub Ulaher, PhD., LL. M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Projektový manažment - základná úroveň

Ako začať úspešný projekt? Máte už nápad? Výborne! V našom videoworkshope sa dozviete všetky atribúty projektového manažmentu. Čo potrebujete? Internet, naše video, pero, papier a môžeme začať.

Rok vydania:
7/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
120 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Peter Minárik

69,00 € s DPH 57,50 € bez DPH

Vyberte variant

Zrážky zo mzdy a exekučné zrážky

Videoškolenie obsahuje komplexne problematiku zrážok zo mzdy. Zistíte, čo môže a čo nemôže zamestnávateľ zamestnancovi zraziť, na základe akých podkladov, ako má postupovať pri vykonávaní viacerých zrážok, aké má ďalšie povinnosti. Školenie reflektuje novelu Exekučného poriadku od 1. 2. 2017.

Rok vydania:
6/2017
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
260 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
RNDr. Jana Motyčková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie: závislé osoby a kontrolovaná transakcia

V ďalšom pokračovaní videoprednášok z transferového oceňovania lektor vysvetľuje osobnú pôsobnosť vo vzťahu k zahraničným závislým osobám a tuzemským závislým osobám. Vysvetľuje kombinácie foriem závislosti a poukazuje na najčastejšie chyby pri formálnej dokumentácií transferového oceňovania a interpretácií vzťahov závislých osôb.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
63 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Motivation through Feedback

Soft Skill Trainer Tony offers you an unique introduction to the motivation. Per of the training he points out the most common communication mistakes in practice as well as how to avoid them. We will talk about possitive part of comunikations and why it´s importatnt for managers. He will show you te best way, how to share a Feedback.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
41 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Anthony A. Achmat

66,00 € s DPH 55,00 € bez DPH

Vyberte variant

Negotiating at work

In this video Anthony will give you introduction of negotiation process. He will shortly explain you the power of negotiation, he will show you all important parts of negotiation process, starting with purpose of negotiation process, he will continues with styles of negotiation, rules for building trust during negotiation process, and steps in negotiation process and most important part of this process, which is preparation and planning.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
24 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Anthony A. Achmat

48,00 € s DPH 40,00 € bez DPH

Vyberte variant

Čo tvorí hodnotu (nielen) pre zákazníkov

Dlhodobé a perspektívne fungovanie podnikov stojí na hodnotách, ktorými sa riadia. Kým sme sa prvotne venovali pridanej hodnote pre zákazníkov, súčasné postoje nám ukazujú a potvrdzujú, že jedným z ukazovateľov úspechu je práve vytváranie hodnoty pre zamestnancov. Ako vytvárať rastúcu hodnotu?

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
77 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Ivan Košalko, MBA

49,00 € s DPH 40,83 € bez DPH

Vyberte variant

Zhrnutie vnútroštátnej právnej úpravy a vybrané právne problémy

V úvodnej časti videoškolenia si pre Vás lektor pripravil celkové zhrnutie vybraných právnych problémov pre zahraničné a tuzemské osoby, a to pri konkrétnych zmluvách a smerniciach, pričom poukazuje na problémy v právnej úprave transferového oceňovania. V ďalšej časti videoprednášky hovorí o závislých osobách a kontrolovanej transakcii, kde vysvetľuje osobnú pôsobnosť práva transferového oceňovania a jej členenie.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

10,00 € s DPH 8,33 € bez DPH

Vyberte variant

Úvod do zmluvného práva

Vo videoškolení si povieme niekoľko základných informácií, potrebných pre lepšie pochopenie zmluvného práva. Je zameraný na právnych laikov, preto nezachádzame do podrobností a mnohé veci sú zjednodušené pre lepšie pochopenie. Účelom videoškolenia nie je naučiť sa robiť zmluvy, ale skôr pochopiť, čo zmluvy sú a ako fungujú.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
47 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jakub Ulaher, PhD., LL. M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Doing presentations and presenting yourself

The aim of this course is to help people present themselves and products in a manner that others can visualize what is being presented.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
29 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Anthony A. Achmat

48,00 € s DPH 40,00 € bez DPH

Vyberte variant
Stránky: