Profi Vzdelávanie - konferencie, odborné školenia a videoškolenia

 - konferencie, odborné školenia a videoškolenia.


Zobrazenie:
Zoradiť:
Stránky:

Ochrana osobných údajov pre obce od 1. 9. 2016

Vo videoškolení rozoberá lektorka JUDr. Marcela Macová, PhD. problematiku ochrany osobných údajov v obciach od 1. septembra 2016. Okrem vymedzenia základných pojmov uvádza aj príklady informačných systémov a právny základ spracúvania osobných údajov. Nechýbajú povinnosti prevádzkovateľa, bezpečnostné opatrenia či definícia oprávnenej osoby.

Rok vydania:
10/2016
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
62 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Princípy dokazovania v rekodifikovanom civilnom procese

Lektor vo videoškolení objasňuje základné princípy dokazovania, ktorými sú princíp arbitrárneho poriadku, kontradiktórnosť sporového konania, princíp voľného hodnotenia dôkazov a princíp legality. Rozoberá i prostriedky procesnej obrany a útoku a dôkazné prostriedky.

Rok vydania:
10/2016
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
61 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Trojstranný obchod – aktuálne od 1. 1. 2016

Vo videoškolení lektor Ing. Vladimír Ozimý ozrejmuje problematiku trojstranného obchodu, ktorý je jedným z najbežnejších reťazových obchodov, ktoré sa uskutočňujú v rámci dodávok EÚ.

Rok vydania:
10/2016
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
26 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Vladimír Ozimý

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Analýza hlavných výkazov firmy a „finančného zdravia": Veľká strojárska firma

Vo videoškolení analyzuje Dr. Milan Veščičík firemné výkazy a „finančné zdravie" veľkej strojárskej firmy.

Rok vydania:
11/2016
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
58 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Dr. Milan Veščičík

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Právo na odpočítanie dane z pridanej hodnoty u platiteľa

Ing. Vladimír Ozimý sa vo videoškolení venuje právu na odpočítanie DPH u platiteľa. Rozoberá tovar a služby s nárokom na odpočítanie dane, prijaté tovary a služby bez nároku na odpočítanie dane, ako aj nárok na odpočítanie dane zahraničnou osobou.

Rok vydania:
11/2016
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
68 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Vladimír Ozimý

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Elektronické schránky v zmysle zákona o e-Governmente (videoškolenie)

Vo videoškolení lektorka vysvetlí elektronické schránky podľa zákona e-Governmente, ich dosah a účinok pre právnické osoby. Zároveň prakticky ukáže spravovanie elektronickej schránky, možné riziká spojené s aktiváciou schránky a zodpovie otázky, s ktorými sa môžete stretnúť, prípadne poukáže na chyby pri inštalácii a kedy sa uskutoční deaktivácia a zrušenie elektronickej schránky.

Rok vydania:
12/2016
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
31 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Zuzana Uríková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Odložená daň z príjmov k 31.12.2016 – účtovanie a vykazovanie

Vo videoškolení lektor Martin Tužinský poukazuje na princípy fungovania odloženej dane z príjmov, jej zaúčtovanie a vykázanie v účtovnej závierke. Súčasťou je aj praktický príklad na výpočet odloženej dane z príjmov a prepočet odloženej dane k 31. 12. 2016 vzhľadom na zmenu sadzby dane z príjmov.

Rok vydania:
1/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
244 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Mgr. Martin Tužinský, PhD.

36,00 € s DPH 30,00 € bez DPH

Vyberte variant

Žaloba a vyjadrenie k žalobe

Žaloba v civilnom procese predstavuje hlavný nástroj pre sporové strany pre uplatňovanie ich súkromnoprávnych práv a nárokov. Upravená je v Civilnom sporovom poriadku ako jediný spôsob uplatňovania hmotnoprávnych nárokov. Doterajšia terminológia, ktorá duálne používala pojmy žaloba a návrh na začatie konania, ako ich upravoval Občiansky súdny poriadok, bola nahradená v civilnom sporovom konaní jediným pojmom, a to žaloba.

Rok vydania:
1/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
33 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zmena žaloby

Civilný sporový poriadok v plnej miere preberá dispozičné inštitúty, ktorými Občiansky súdny poriadok umožňoval sporovým stranám nakladať s predmetom konania, teda disponovať s uplatnenou žalobou. Vo videoškolení lektor upriami pozornosť na dispozičný inštitút, ktorý zákonodarca priznáva žalobcovi, a to je zmena žaloby.

Rok vydania:
1/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
39 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Platenie daňovej licencie (videoškolenie)

Lektorka Ing. Zuzana Uríková vo videoškolení ozrejmuje základné špecifiká pri platení daňovej licencie a uvádza špecifické prípady pri platení daňovej licencie. Venuje sa aj daňovej strate v daňovom priznaní právnických osôb.

Rok vydania:
2/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
55 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Zuzana Uríková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Nový zákon o odpadoch – praktické skúsenosti z uplatňovania zákona o odpadoch

O praktické skúsenosti z uplatňovania nového zákona o odpadoch sa vo videoškolení podelila riaditeľka odboru odpadového hospodárstva MŽP SR Mgr. Eleonóra Šuplatová.

Rok vydania:
3/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
36 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Eleonóra Šuplatová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Pohľad OZV na fungovanie nového zákona

Pohľad organizácie zodpovednosti výrobcov na fungovanie nového zákona o odpadoch prináša vo videoškolení Mgr. Peter Valent, generálny riaditeľ združenia výrobcov elektrospotrebičov, ENVIDOM.

Rok vydania:
3/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
17 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Peter Valent

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie – zmeny v roku 2017 (video)

Vo videoškolení lektorka Ing. Silvia Karelová z Finančného riaditeľstva SR rozoberá zmeny v transferovom oceňovaní pre rok 2017. Upozorňuje aj na najčastejšie chyby daňových subjektov a sankcie za porušenie povinností v oblasti transferového oceňovania.

Rok vydania:
3/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
216 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Silvia Karelová

36,00 € s DPH 30,00 € bez DPH

Vyberte variant

Obchodovanie cez internet z pohľadu DPH a dane z príjmov (video)

Máte e-shop? Nakupujete tovar, objednávate služby (aplikácie, softvér, licenčné poplatky) či poskytujete tovary a služby cez internet? Obchodujete so zahraničnými subjektmi v SR aj v zahraničí? Viete, aké sú vaše povinnosti z pohľadu dane z príjmov a DPH v tuzemsku alebo v inom štáte? Máte v tom zmätok? Už nemusíte! Ing. Vladimír Ozimý vo videoškolení poradí, ako sa správať pri obchodovaní cez internet vo vzťahu k daňovým povinnostiam na účely dane z príjmov a dane z pridanej hodnoty.

Rok vydania:
4/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
109 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Vladimír Ozimý

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Register partnerov verejného sektora (videoškolenie)

Zákon o partneroch verejného sektora, prezývaný aj protischránkový zákon, je účinný od 1. februára 2017.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
168 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jaroslav Macek

45,00 € s DPH 37,50 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie a právo Európskej únie

Videoprednáška poskytuje poslucháčovi vysvetlenie prameňov práva Európskej únie v kontexte jeho vplyvu na uplatnenie transferového oceňovania. Lektor vystihuje problematiku primárneho práva Európskej únie, významu arbitrážnej konvencie a poukazuje na nedostatky v rámci čl. 293 Zmluvy o založení Európskeho spoločenstva.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
10 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

10,00 € s DPH 8,33 € bez DPH

Vyberte variant

Zmeny vykonávacej vyhlášky k zákonu o konkurze a reštrukturalizácii od 1. marca 2017 v praxi

Prostredníctvom novely vyhlášky Ministerstva spravodlivosti SR č.665/2005 Z.z., ktorá vykonáva niektoré ustanovenia zákona o konkurze a reštrukturalizácií sa určujú spôsoby výpočtov odmeny správcovi za speňaženie majetku. Vo videoškolení sa dozviete aké zmeny nastali v právnej úprave, ako sa vzťahuje na už prebiehajúce konania, kto je správca a aká je právna úprava výšky preddavkov podľa ZKR.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
95 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Matúš Králik, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Sezónne zamestnanie a mobilita občanov tretích krajín

Novinky zo Zákonníka práce platné od 1. mája 2017 vo vzťahu k zamestnávaniu občanov tretích krajín, ako aj to, na koho sa vzťahuje úprava zákona a akým spôsobom má znížiť administratívne zaťaženie, vám v našom videoškolení prakticky vysvetlí Júlia Pšenková.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
20 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Júlia Pšenková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie: závislé osoby a kontrolovaná transakcia

V ďalšom pokračovaní videoprednášok z transferového oceňovania lektor vysvetľuje osobnú pôsobnosť vo vzťahu k zahraničným závislým osobám a tuzemským závislým osobám. Vysvetľuje kombinácie foriem závislosti a poukazuje na najčastejšie chyby pri formálnej dokumentácií transferového oceňovania a interpretácií vzťahov závislých osôb.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
63 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR

Zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nahrádza nový zákon, s ktorým prichádza aj nové nariadenie GDPR. Z uvedeného dôvodu sme pre vás zorganizovali školenia vedené skúsenou lektorkou JUDr. Marcelou Macovou, PhD., ktorá dôsledne informuje o zmenách a povinnostiach, ktorým sa v blízkej budúcnosti nevyhnete, a pripraví vás na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi. Poradíme vám, na čo sa musíte pripraviť už teraz a čo môžete ešte „odložiť" na neskôr. Pripravte sa tiež na to, že od 25. 5. 2018 nemôže byť žiadna dokumentácia k ochrane osobných údajov vypracovaná podľa zákona č. 122/2013 Z. z. Aj tieto a mnohé ďalšie potrebné informácie budú zodpovedané na seminári, kde máte možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

90,00 € s DPH 75,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zrážky zo mzdy a exekučné zrážky

Videoškolenie obsahuje komplexne problematiku zrážok zo mzdy. Zistíte, čo môže a čo nemôže zamestnávateľ zamestnancovi zraziť, na základe akých podkladov, ako má postupovať pri vykonávaní viacerých zrážok, aké má ďalšie povinnosti. Školenie reflektuje novelu Exekučného poriadku od 1. 2. 2017.

Rok vydania:
6/2017
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
260 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
RNDr. Jana Motyčková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant
Stránky: