• Úvod
  • >>
  • Bezpečnosť v praxi

Bezpečnosť v praxi

Zobrazenie:
Zoradiť:

Bezpečnosť v praxi - odborný online systém

Bezpečnosť v praxi je jediný odborný portál, ktorý komplexne rieši všetky oblasti bezpečnostného manažmentu na jednom mieste. Ochrana zdravia osôb (BOZP), ochrana osôb a majetku (SBS, CO, krízový manažment), ochrana osobných údajov a GDPR, ochrana pred požiarmi, kybernetická bezpečnosť, ochrana životného prostredia (odpadov). Upozorňuje na hroziace bezpečnostné incidenty aj počas pandémie, bezpečnostné opatrenia a opatrenia prijaté na zabránenie šírenia nákazlivej choroby COVID-19 a iné hrozby.

Rok vydania:
2020-2021
Forma produktu:
Ročný online prístup
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.

231,00 € s DPH 192,50 € bez DPH

+ -

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci v administratíve

Účelom tejto smernice je stanoviť pravidlá na zvýšenie úrovne BOZP zamestnancov pracujúcich v administratívnych profesiách. Vzor obsahuje pravidlá pre bezpečný stav pracoviska, pravidlá pri používaní pracovných prostriedkov, pre prácu so zobrazovacími jednotkami, pre pohyb po pracovisku, pre bezpečnú manipuláciu s bremenami, postup pri vzniku nebezpečnej udalosti alebo úrazu, COVID pravidlá a informácie k osobným ochranným pracovným prostriedkom.

ISBN:
978-80-8186-079-9
EAN kód:
9788081860799
Rok vydania:
2021
Počet strán:
8
Formát:
A4
Forma produktu:
Formát Word (.doc)
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Ing. Miroslava Žiaková

11,49 € s DPH 9,58 € bez DPH

+ -

Požiarny poriadok pre sklad horľavých (horenie podporujúcich) plynov

Vzor požiarneho poriadku pracoviska (skladu horľavých a horenie podporujúcich plynov) je vypracovaný pre pracovisko s miestom so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. Prílohou každého požiarneho poriadku pracoviska musí byť uvedený aktuálny zoznam členov protipožiarnej hliadky pracoviska s určením ich úloh.

ISBN:
978-80-8186-080-5
EAN kód:
9788081860805
Rok vydania:
2021
Počet strán:
6
Formát:
A4
Forma produktu:
Formát Word (.doc)
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Mária Rusnačík Krempaská

9,99 € s DPH 8,33 € bez DPH

+ -

Rozdielová (GAP) analýza pre prevádzkovateľa základnej služby

Tento unikátny a rozsiahly 77-stranový dokument je určený pre prevádzkovateľov základnej služby, ako aj pre ostatné organizácie. Je dôležité, aby pracovníkovi zodpovednému za jeho spracovanie na konkrétne podmienky organizácie bola poskytnutá náležitá odborná podpora a taktiež je potrebné, aby tento pracovník bol profesionálnym odborníkom na informačnú a kybernetickú bezpečnosť.

Dokument bol aktualizovaný v súlade s aktuálnou novelou zákona č. 69/2018 Z. z. o kybernetickej bezpečnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, platnou od 1.8.2021.

ISBN:
978-80-8186-071-3
EAN kód:
9788081860713
Rok vydania:
2020-2021
Počet strán:
77
Formát:
A4
Forma produktu:
Formát Word (.doc)
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Stanislav Guláš, audítor ISMS

117,60 € s DPH 98,00 € bez DPH

+ -

Bezpečnostná politika kybernetickej bezpečnosti

Tento unikátny a rozsiahly 115-stranový dokument je určený pre prevádzkovateľov základnej služby, ako aj pre ostatné organizácie, ktoré majú záujem nastaviť firemnú koncepciu kybernetickej bezpečnosti.

Dokument bol aktualizovaný v súlade s aktuálnou novelou zákona č. 69/2018 Z. z. o kybernetickej bezpečnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, platnou od 1.8.2021.

Rok vydania:
2021-2020
Počet strán:
115
Formát:
A4
Forma produktu:
Formát Word (.doc)
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Stanislav Guláš, audítor ISMS

117,60 € s DPH 98,00 € bez DPH

+ -

Viazači bremien

Účelom tejto internej smernice je stanoviť podmienky a pravidlá na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci vykonávanej zamestnancami v pracovnom zaradení viazač bremien. Viazač bremien je osoba oprávnená k viazaniu a zavesovaniu bremien na základe platného preukazu viazača bremien.
Smernica popisuje povinnosti viazača bremien, spôsoby viazania, vešania a prepravy, zakázané činnosti a viazacie prostriedky.

ISBN:
978-80-8186-067-6
EAN kód:
9788081860676
Rok vydania:
2021
Počet strán:
9
Formát:
A4
Forma produktu:
Formát Word (.doc)
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Ing. Miroslava Žiaková

14,56 € s DPH 12,13 € bez DPH

+ -

Dopravno-prevádzkový poriadok pre osobné dopravné prostriedky

Zavádzate eko-dopravu do vašej organizácie, kúpili ste elektromobily alebo ste poskytli zamestnancom na presuny po meste/obci elektrokolobežky či bicykle?
Táto smernica je platná pre všetkých zamestnancov používajúcich osobné dopravné prostriedky v priestoroch spoločnosti a počas služobných ciest aj na verejných komunikáciách, stanovuje podmienky bezpečného používania osobných dopravných prostriedkov s hlavným motorovým pohonom alebo prídavným motorovým pohonom.

ISBN:
978-80-8186-068-3
EAN kód:
9788081860683
Rok vydania:
2021
Počet strán:
5
Formát:
A4
Forma produktu:
Formát Word (.doc)
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Marián Faško

10,89 € s DPH 9,08 € bez DPH

+ -

Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci z domácnosti

Účelom internej smernice Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci z domácnosti je stanoviť podmienky a pravidlá na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci so zobrazovacou jednotkou, ktorá je vykonávaná formou domáckej práce a/alebo telepráce. Interná smernica sa vzťahuje na zamestnancov, ktorí používajú zariadenie so zobrazovacou jednotkou ako významnú časť svojej práce.

ISBN:
978-808186-061-4
EAN kód:
9788081860614
Rok vydania:
2021
Počet strán:
7
Formát:
A4 - DOC + PDF
Forma produktu:
Elektronická publikácia
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Ing. Miroslava Žiaková

11,49 € s DPH 9,58 € bez DPH

+ -

Výkon činností so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru

Smernica Výkon činností so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru je interný predpis, ktorý stanovuje podmienky vykonávania činností so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru v organizácii.

ISBN:
978-80-8186-060-7
EAN kód:
9788081860607
Rok vydania:
2021
Počet strán:
7
Formát:
A4 - DOC + PDF
Forma produktu:
Elektronická publikácia
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Marián Faško

14,19 € s DPH 11,83 € bez DPH

+ -

Prevádzkový poriadok a posudok o riziku pre pracovné činnosti s expozíciou vibráciám

Prevádzkový poriadok a posudok o riziku je interný predpis vypracovaný v súlade s § 52 ods. 1 písm. e) zákona NR SR č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v súlade s NV SR č. 416/2005 Z. z. o minimálnych zdravotných a bezpečnostných požiadavkách na ochranu zamestnancov pred rizikami súvisiacimi s expozíciou vibráciám v znení neskorších predpisov.

ISBN:
978-80-8186-062-1
EAN kód:
9788081860621
Rok vydania:
2021
Počet strán:
17
Formát:
A4 - DOC + PDF
Forma produktu:
Elektronická publikácia
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Inštitút bezpečnosti práce, s.r.o.

16,39 € s DPH 13,66 € bez DPH

+ -

GDPR v praxi

Modul obsahuje výber odborných článkov, vzorov právnych podaní, interných firemných predpisov, príkladov z praxe a videoškolení k téme ochrany osobných údajov.

Od 25. mája 2018 sa uplatňuje Nariadenie (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov a nový zákon o ochrane osobných údajov.

Forma produktu:
Online produkt
Vydavateľstvo:
S-EPI, s.r.o.

153,00 € s DPH 127,50 € bez DPH

+ -

Ako zabezpečiť BOZP na pracovisku aj počas home office

Vedeli ste, že nové opatrenia BOZP prijaté v dôsledku pandémie ostávajú aj naďalej platnosti? Netreba ich zanedbať.

Forma produktu:
Videoškolenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Miroslava Mošonová

30,00 € s DPH 25,00 € bez DPH

Vyberte variant

Náhrada nemajetkovej ujmy pri pracovnom úraze

Vo videoškolení, ktoré je rozdelené do 5 blokov, vás JUDr. Jozef Lukajka, PhD., detailne prevádza problematikou náhrady škody a nemajetkovej ujmy pri pracovnom úraze.

Forma produktu:
Videoškolenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jozef Lukajka, PhD.

30,00 € s DPH 25,00 € bez DPH

Vyberte variant

Interné firemné predpisy - Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

Zo zákona č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci vyplývajú zamestnávateľovi rôzne povinnosti týkajúce sa zabezpečenia bezpečnosti práce na pracovisku.

Medzi tieto povinnosti patrí aj vypracovanie rôznych vnútorných predpisovzabezpečujúcich jednotnosť postupov, spôsob a pravidelnosť kontroly ako aj určenie zodpovedných osôb.

Vzory možnej dokumentácie sú obsahom tejto časti Interných firemných predpisov. Podnikateľ si ich teda môže prispôsobiť na svoje podmienky a vyvarovať sa problémom a prípadným sankciám za ich nevypracovanie, nevedenie alebo neudržiavanie v súlade so skutočným stavom.

Rok vydania:
2019
Počet strán:
286
Forma produktu:
Elektronická publikácia
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.

39,90 € 12,19 € s DPH 33,25 € 10,16 € bez DPH

+ -

Interné firemné predpisy - Požiarna ochrana

V zmysle zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi je právnická osoba a fyzická osoba – podnikateľ, povinná vypracúvať, viesť a udržiavať v súlade so skutočným stavom dokumentáciu ochrany pred požiarmi, pričom druhy dokumentácie určuje vyhláška Ministerstva vnútra SR č. 121/2002 Z. z. o požiarnej prevencii.

Vzory možnej dokumentácie ochrany pred požiarmi sú obsahom tohto materiálu. Podnikateľ si ich teda môže prispôsobiť na svoje podmienky a vyvarovať sa problémom a prípadným sankciám.

Rok vydania:
2019
Počet strán:
72
Forma produktu:
Elektronická publikácia
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.

30,32 € 12,90 € s DPH 25,27 € 10,75 € bez DPH

+ -

Ochrana osobných údajov od 25.5.2018

Pre zjednodušenie aplikácie pravidiel ochrany osobných údajov a uplatňovanie GDPR v praxi sme pre vás pripravili balíček najdôležitejších informácií k uvedenej problematike, a to legislatívu, odborné články a základné vzorové dokumenty k problematike GDPR.

Od 25. mája 2018 došlo k zmenám v oblasti ochrany osobných údajov, a to z dôvodu, že sa zrušuje zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 84/2014 Z. z. a Smernica Európskeho parlamentu a Rady 95/46/ES z 24. októbra 1995 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a voľnom pohybe týchto údajov.

Rok vydania:
2018
Počet strán:
213
Formát:
PDF
Forma produktu:
Elektronická publikácia
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.

19,99 € 8,49 € s DPH 16,66 € 7,08 € bez DPH

+ -