Ochrana osobných údajov pod lupou

Od 25.5.2018 nadobudne účinnosť nový zákon o ochrane osobných údajov a nariadenie GDPR, ktoré prinášajú početné zmeny. Na praktickom dvojdňovom školení vás podrobne informujeme o dôležitých úpravách ...

Forma produktu
Školenie
Vydavateľstvo
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor
JUDr. Marcela Macová, PhD.
Bez DPH S DPH
Bratislava 20. -21.2.2018 180,00 € 216,00 €
+ -
Košice 20.- 21.3.2018 180,00 € 216,00 €
+ -
Žilina 23. -24.4.2018 180,00 € 216,00 €
+ -

Ochrana osobných údajov pod lupou

Od 25.5.2018 nadobudne účinnosť nový zákon o ochrane osobných údajov a nariadenie GDPR, ktoré prinášajú početné zmeny. Na praktickom dvojdňovom školení vás podrobne informujeme o dôležitých úpravách a vykonávacích predpisoch vyplývajúcich z novej legislatívy. V rámci školenia rozoberieme aj špeciálne usmernenia pracovnej skupiny WP29 (nezávislý poradný orgán Európskej komisie) k jednotlivým článkom na ochranu osobných údajov. Aj vďaka obmedzenej kapacite vám počas školenia zabezpečíme individuálny prístup a pomoc lektora pri vašom prechode na novú právnu legislatívu.

Zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nahrádza nový zákon, s ktorým prichádza aj nové nareidnadenie GDPR. Z uvedeného dôvodu sme pre vás zorganizovali toto dvojdňové školenia vedené skúsenou lektorkou JUDr. Marcelou Macovou, PhD., ktorá dôsledne informuje o zmenách a povinnostiach, ktorým sa v blízkej budúcnosti nevyhnete, a pripraví vás na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi. Pripravte sa tiež na to, že od 25. 5. 2018 nemôže byť žiadna dokumentácia k ochrane osobných údajov vypracovaná podľa zákona č. 122/2013 Z. z. Aj tieto a mnohé ďalšie potrebné informácie budú zodpovedané na seminári, kde máte možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú.

Cieľom seminára je poskytnúť potrebné informácie o dôležitých zmenách v oblasti ochrany osobných údajov a pripraviť spoločnosti na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi.

Na seminári sa budeme venovať komparácii pôvodného zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a novému návrhu zákona o ochrane osobných údajov a nariadeniu GDPR.


  • Pramene práva (nariadenie, smernica, zákon, vykonávacie predpisy)
  • Pojmy (osobný údaj (novinka sú online identifikátory), prevádzkareň, údaj o zdraví, profilovanie, pseudoanonymizácia a ďalšie nové
  • Subjekty spracúvania osobných údajov 
  • sprostredkovateľ a jeho nové povinnosti a nové náležitosti zmluvy
  • právne základy spracúvania osobných údajov (niektoré zaniknú a niektoré budú nové napr. pri monitorovaní kamerovým systémom)
  • Práva dotknutej osoby (právo na opravu, na vymazanie (zabudnutie), obmedzenie spracúvania, na prenosnosť údajov, namietať, namietať proti automatizovanému individuálnemu rozhodovaniu, vrátane profilovania)
  • Právo na náhradu škody a zodpovednosť prevádzkovateľa/ sprostredkovateľa 
  • Bezpečnostné opatrenia
  • štandardné opatrenia (vrátane poučení osôb spracúvajúcich osobné údaje)
  • špecifické opatrenia (bezpečnostné incidenty, oznamovacia povinnosť pri porušení ochrany osobných údajov voči Úradu na ochranu osobných  údajov, aj voči dotknutej osobe, lehoty na oznámenie)
  • Záznamy o spracovateľských činnostiach (niečo ako teraz evidencia) Ktorí prevádzkovatelia sú povinní ich vypracovať?
  • Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov a Povinná konzultácia s úradom na ochranu osobných údajov. Predtým bezpečnostný projekt teraz posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov (ktoré subjekty sú povinné vypracovať posúdenie vplyv, obsah posúdenia vplyvu, konzultácia a zákonné lehoty)
  • Zodpovedná osoba (kto je povinný mať zodpovednú osobu, postavenie zodpovednej osoby a jej povinnosti)
  • Cezhraničný prenos osobných údajov 
  • Postavenie, pôsobnosť a organizácia úradu
  • Kódex správania, certifikát a akreditácia
  • Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia
  • DISKUSIA

HARMONOGRAM:
08.30 – 09.00 prezentácia účastníkov školenia
09.00 – 11.00 prednáška
11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka
12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou


Prezentácia: 8.30 – 9.00 hod. Účastnícky poplatok 180 € obsahuje: organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Uhradiť účastnícky poplatok je potrebné najneskôr 3 pracovné dni pred konaním školenia.



Miesto konania:
20.- 21. 2. 2018, Bratislava - Hotel Saffron, Školská 5 (mapa)
20.- 21. 3. 2018, Košice - Košice – KOŠICE HOTEL s.r.o., Moldavská cesta 49 (mapa)
23.- 24. 4. 2018, Žilina - Poradca podnikateľa, spol. s.r.o., M. Rázusa 23A/8336 (mapa)