Ochrana osobných údajov v samospráve podľa GDPR

Ako sa mení spracúvanie osobných údajov v samospráve z pohľadu GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov? Vzhľadom na to, že nová legislatíva prináša nespočetný rad nových povinností, pripravili ...

Rok vydania
1/2019
Formát
Online video
Forma produktu
Videoškolenie
Dĺžka
63 minút
Vydavateľstvo
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor
JUDr. Marcela Macová, PhD.
Bez DPH S DPH
Videoškolenie online 20,00 € 24,00 €
+ -

Ochrana osobných údajov v samospráve podľa GDPR

Ako sa mení spracúvanie osobných údajov v samospráve z pohľadu GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov? Vzhľadom na to, že nová legislatíva prináša nespočetný rad nových povinností, pripravili sme pre vás videoškolenie, v ktorom vám stručne, ale jasne popíšeme nové požiadavky a zároveň vás pripravíme na zvládnutie nových pravidiel v praxi.

Obsah:

- kedy je potrebné vypracovať dokumentáciu podľa nariadenia GDPR a kedy podľa zákona č. 18/2018 Z. z.

- vysvetlenie subjektov v terminológii ochrany osobných údajov, t. j. kedy je samospráva považovaná za príjemcu a kto je sprostredkovateľ a tretia strana

- splnenie si informačnej povinnosti napr. pri voľbách a iných účeloch

- aké právne základy môže samospráva používať

- kedy je povinnosť poskytnúť informácie o spracúvaní osobných údajov

- ako majú vyzerať záznamy o spracovateľských činnostiach

- kedy je potrebné poveriť fyzické osoby

- informácia, ako správne určiť zodpovednú osobu a povinnosť ju mať v prípade samosprávy

- ako má vyzerať bezpečnostná dokumentácia podľa GDPR a mnoho ďalších praktických informácií



Súčasťou videoškolenia sú aj pracovné materiály.