Videoškolenia - Právo

 -  videoškolenia z oblasti Právo.


Zobrazenie:
Zoradiť:
Stránky:

Ochrana osobných údajov pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení v znení nového zákona a nariadenia GDPR

Čo čaká zriaďovateľov škôl a školských zariadení od 25. mája 2018? Ktoré výrazné zmeny nastávajú so spracovaním osobných údajov, aké novy pojmy zavádzame do ochrany osobných údajov a čo sú vlastne osobné údaje podľa osobitný predpisov sa dozviete vo videoškolení s JUDr. Marcelou Macovou, PhD.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
54 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Najvýraznejšie zmeny v trestnom zákone za rok 2017

Vo videoškolení s lektorom vás informujeme o najvýznamnejších zmenách v trestnom zákone, ktoré nadobudli účinnosť k 8.11.2017. Hovoriť budeme o marení konkurzného alebo vyrovnávacieho konania a priblížime si aj novozavedený trestný čin tzv. nekalú likvidáciu.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
9 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zmeny v zákone o konkurze a reštrukturalizácií účinné od 1. 1. 2018

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
29 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Videoškolenia ročný prístup

S ročným prístupom získate aktuálne videoškolenia z oblastí Dane a účtovníctvo, Mzdy a personalistika, Verejná správa alebo z oblasti Právo.

Formát:
Online
Forma produktu:
Videoškolenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.

102,00 € s DPH 85,00 € bez DPH

Vyberte variant

Novela zákona o verejnom obstarávaní účinná od 1. novembra 2017

Novela zákona o verejnom obstarávaní nadobudla účinnosť od 1. novembra 2017. Vo videoškolení sa zameriame na zmeny vo vybraných ustanoveniach zákona ako je napríklad zmena finančného limitu pre verejné obstarávanie nákupu potravín pre školské stravovacie zariadenia, DSS a zariadenia pre seniorov, ako aj iných zariadení podľa osobitných predpisov. Novela rozširuje zoznam výnimiek z pôsobnosti ZVO pre podlimitné zákazky a ZsNH. Zmeny sa taktiež týkajú aj úpravy veľmi dynamického spôsobu verejného obstarávania.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
18 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Hilda Gajdošová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Na akom právnom základe je potrebné spracúvať osobné údaje od 25. 5. 2018 – zmluva, zákon, súhlas

V tejto časti si povieme, čo sa považuje za informačný systém a ako sa naň bude pozerať nariadenie. Podrobne sa budeme venovať kamerovým systémom a porovnáme si, aké povinnosti zostanú a ktoré sa zmenia pri monitorovaní. Viete, ktoré právne základy platné podľa zákona č. 122/2013 Z. z. budú platiť aj naďalej a ktoré nie? Povieme si okrem iného, že nie každý súhlas udelený podľa teraz platného zákona bude platiť aj po 25. 5. 2018.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
21 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Spracúvanie osobných údajov externými subjektmi od 25. 5. 2018 a prenosy osobných údajov v rámci členských štátov EÚ a tretích krajín

V tomto videoškolení budeme rozoberať spracúvanie osobných údajov subjektmi, ako je prevádzkovateľ, tretia strana, príjemca a hlavne sprostredkovateľ. Je potrebná zmluva aj podľa nových predpisov? Ak áno, aké má mať náležitosti? V akom rozsahu musím informovať dotknutú osobu o sprostredkovateľovi? V nariadení sa nachádzajú aj nové pojmy ako pseudonymizácia alebo profilovanie. Čo znamenajú? Na záver si povieme niečo o cezhraničnom spracúvaní v rámci EÚ a mimo, resp. prenosu do tretej krajiny.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
24 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v zmysle novej legislatívy od 25. 5. 2018 – pojem osobný údaj, legislatívne predpisy

V tejto časti videoškolenia budeme rozoberať, na základe akých predpisov budete vypracovávať dokumentáciu k ochrane osobných údajov. Povieme si, kedy sa na údaje o firme vzťahuje nariadenie a kedy nie. A hlavne si rozoberieme rozdiely medzi chápaním pojmu osobný údaj podľa teraz platného zákona č. 122/2013 Z. z. a nového nariadenia a na záver si rozoberieme osobitnú kategóriu osobných údajov a povieme si, či podľa nových predpisov rodné číslo bude považované za osobitnú kategóriu osobných údajov.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
28 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Náležitosti súhlasu, informovanie dotknutých osôb a ich práva podľa nariadenia GDPR

Jednou z najväčších zmien, ktoré prináša nariadenie, je povinnosť informovania dotknutej osoby v oveľa väčšom rozsahu, ako to bolo doteraz. V tomto videoškolení si porovnáme, o čom a koho musím informovať podľa teraz platného zákona a podľa nariadenia. Ktoré povinnosti mi zostávajú, ktoré sa zrušia a ktoré pribudnú. Je možné informovať iba prostredníctvom webového sídla?

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
19 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Poučenie oprávnenej osoby, oznámenie, evidencia a osobitná registrácia podľa nového zákona o OOÚ a nariadenia GDPR

Podľa teraz platného zákona prevádzkovateľ musí ku každému identifikovanému informačnému systému vypracovať evidenciu, oznámenie alebo osobitnú registráciu. Po 25. 5. 2018 nebude platná ani jedna z týchto troch foriem, ale niečo úplne iné. Ako to bude vyzerať? Bude sa to posielať na Úrad na ochranu osobných údajov? V tejto časti si povieme, či platia poučenia oprávnených osôb aj po 25. 5. 2018.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Podmienky poverenia zodpovednej osoby od 25. 5. 2018

Zodpovedná osoba platí v slovenskom právnom poriadku od roku 2012. Niekedy bola povinná, inokedy dobrovoľná, ale nariadenie sa vrátilo k povinnej zodpovednej osobe, ale nie vždy, iba v troch prípadoch. Ktoré sú to a aké sú podmienky poverenia zodpovednej osoby, kto ňou môže byť a kto nie, si povieme v tomto videoškolení.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
15 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Interné predpisy a bezpečnostné opatrenia podľa nového zákona o OOÚ a nariadenia GDPR

Prevádzkovateľ je od 25.5.2018 povinný prijať vhodné technické a organizačné opatrenia a vedieť preukázať súlad spracovateľských činností s novým nariadením. Ku každému IS je nutné vypracovať bezpečnostný projekt. Videoškolenie je zamerané na výklad všetkých náležitostí spojených s bezpečnostnými opatreniami z pohľadu ochrany osobných údajov, cez posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov, oznámenie porušenia ochrany osobných údajov dozornému orgánu a dotknutej osobe až po vysvetlenie nových nariadení akými sú kódex správania a certifikácia.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie: závislé osoby a kontrolovaná transakcia

V ďalšom pokračovaní videoprednášok z transferového oceňovania lektor vysvetľuje osobnú pôsobnosť vo vzťahu k zahraničným závislým osobám a tuzemským závislým osobám. Vysvetľuje kombinácie foriem závislosti a poukazuje na najčastejšie chyby pri formálnej dokumentácií transferového oceňovania a interpretácií vzťahov závislých osôb.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
63 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Úvod do zmluvného práva

Vo videoškolení si povieme niekoľko základných informácií, potrebných pre lepšie pochopenie zmluvného práva. Je zameraný na právnych laikov, preto nezachádzame do podrobností a mnohé veci sú zjednodušené pre lepšie pochopenie. Účelom videoškolenia nie je naučiť sa robiť zmluvy, ale skôr pochopiť, čo zmluvy sú a ako fungujú.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
47 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jakub Ulaher, PhD., LL. M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Exekučné konanie - elektronizácia a centralizácia od 1.4.2017

Zákonom č. 2/2017 Z. z. došlo k zásadným zásahom do zákona č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok). Tieto zmeny boli vedené snahou vlády o posilnenie práv dlžníkov v exekučných konaniach, pričom na veľkú novelu Exekučného poriadku nadväzuje aj novela konkurzného práva.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
30 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Bc. Zuzana Čachová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Dohody o prácach mimo pracovného pomeru od 1. 5. 2017

Horúce témy zmien v Zákonníku práce sú predmetom záujmu nie len zo strany zamestnávateľov ale aj širokej verejnosti. Vo videoškolení s Júliou Pšenkovou sa dozviete, ako sa zmenili podmienky zamestnávania osôb evidovaných na úrade práce, aké sú podmienky zamestnávateľa podľa Zákonníka práce, aké druhy dohôd poznáme, čo všetko musíte urobiť pri uzatváraní dohody, kde registrovať zamestnanca a aké postupy dodržiavať.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
27 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Júlia Pšenková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Pravidlo absolútnej priority a zmeny v exekúciách v roku 2017

Vo videoprednáške sa dozviete, čo je pravidlo absolútnej priority a z akých konceptov pozostáva. Lektor sa venuje problematike osobného bankrotu, exekúciám a elektronickým platobným príkazom. Bližšie sa ďalej v prednáške zameriava na zmeny v exekučnom práve, návrhom možných riešení a ich dôsledkom.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
103 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Martin Maliar

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zmeny vykonávacej vyhlášky k zákonu o konkurze a reštrukturalizácii od 1. marca 2017 v praxi

Prostredníctvom novely vyhlášky Ministerstva spravodlivosti SR č.665/2005 Z.z., ktorá vykonáva niektoré ustanovenia zákona o konkurze a reštrukturalizácií sa určujú spôsoby výpočtov odmeny správcovi za speňaženie majetku. Vo videoškolení sa dozviete aké zmeny nastali v právnej úprave, ako sa vzťahuje na už prebiehajúce konania, kto je správca a aká je právna úprava výšky preddavkov podľa ZKR.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
95 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Matúš Králik, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zmeny v reštrukturalizáciách a ich budúcnosť

Zmeny v právnej úprave reštrukturalizácie - prvé aplikačné skúsenosti po novele č.377/2016 Z.z. Budúcnosť reštrukturalizácií.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
100 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jaroslav Macek

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zhrnutie vnútroštátnej právnej úpravy a vybrané právne problémy

V úvodnej časti videoškolenia si pre Vás lektor pripravil celkové zhrnutie vybraných právnych problémov pre zahraničné a tuzemské osoby, a to pri konkrétnych zmluvách a smerniciach, pričom poukazuje na problémy v právnej úprave transferového oceňovania. V ďalšej časti videoprednášky hovorí o závislých osobách a kontrolovanej transakcii, kde vysvetľuje osobnú pôsobnosť práva transferového oceňovania a jej členenie.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

10,00 € s DPH 8,33 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie a právo Európskej únie

Videoprednáška poskytuje poslucháčovi vysvetlenie prameňov práva Európskej únie v kontexte jeho vplyvu na uplatnenie transferového oceňovania. Lektor vystihuje problematiku primárneho práva Európskej únie, významu arbitrážnej konvencie a poukazuje na nedostatky v rámci čl. 293 Zmluvy o založení Európskeho spoločenstva.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
10 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

10,00 € s DPH 8,33 € bez DPH

Vyberte variant
Stránky: