Videoškolenia - Právo

 -  videoškolenia z oblasti Právo.


Zobrazenie:
Zoradiť:
Stránky:

Ochrana osobných údajov v ubytovacích zariadeniach podľa GDPR

Videoškolenie prináša informácie o tom, ako sa mení spracúvanie osobných údajov v ubytovacích zariadeniach z pohľadu európskeho nariadenia GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov č. 18/2018 Z. z., ktoré sú účinné od 25. 5. 2018. Vzhľadom na to, že nová legislatíva prináša nespočetný rad nových povinností, vyrobili sme pre vás videoškolenie, kde vám v stručnosti popíšeme o povinnostiach ubytovacích zariadení. Cieľom je poskytnúť účastníkom potrebné informácie v oblasti ochrany osobných údajov a pripraviť ubytovacie zariadenia na zvládnutie nových pravidiel v praxi.

Rok vydania:
11/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
62 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Videoškolenia ročný prístup

S ročným prístupom získate aktuálne videoškolenia z oblastí Dane a účtovníctvo, Mzdy a personalistika, Verejná správa alebo z oblasti Právo.

Formát:
Online
Forma produktu:
Videoškolenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.

120,00 € s DPH 100,00 € bez DPH

Vyberte variant

Poverenie na spracúvanie osobných údajov oprávnenej osoby – aktualizácia od 25. 5. 2018

Podľa nariadenia GDPR môže každá osoba konajúca na základe poverenia prevádzkovateľa alebo sprostredkovateľa spracúvať osobné údaje len na základe pokynov prevádzkovateľa. Ako po 25. 5. 2018 poveriť zodpovednú osobu? Aký je rozdiel medzi poučením oprávnenej osoby verzus poverením? Sledujte videoškolenie a získajte všetky potrebné informácie o tom, ako má vyzerať poverenie, čo má obsahovať alebo ako takéto poverenie uchovávať.

Rok vydania:
11/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
12 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Návod, ako oznámiť zodpovednú osobu Úradu na ochranu osobných údajov

Podľa nariadenia GDPR môže každá osoba konajúca na základe poverenia prevádzkovateľa alebo sprostredkovateľa spracúvať osobné údaje na základe pokynov prevádzkovateľa, ktorý musí toto „poverenie“ oznámiť na príslušnom úrade. V tomto videoškolení nájdete kompletný návod, ako oznámiť zodpovednú osobu na úrad a odpovede na najčastejšie otázky súvisiace s týmto úkonom.

Rok vydania:
10/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
20 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Záznamy o spracovateľských činnostiach od 25. 5. 2018

Nový zákon o ochrane osobných údajov a nariadenie GDPR zavádza od 25. 5. 2018 pre prevádzkovateľov povinnosť viesť záznam o spracovateľskej činnosti. V tomto videoškolení získate všetky potrebné informácie o tom, ako má vyzerať takýto dokument a čo musí obsahovať, či sú firmy povinné ich uverejňovať alebo ako ich uchovávať.

Rok vydania:
10/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
28 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Povinnosti zamestnávateľa pri získavaní osobných údajov uchádzačov o zamestnanie podľa GDPR

Každý zamestnávateľ, ako aj personálna agentúra musia v súvislosti s ochranou osobných údajov voči uchádzačom o zamestnanie v náborovom procese dodržať viacero pravidiel. V tomto videoškolení jasne definujeme, aké sú povinnosti zamestnávateľov, kedy je potrebné splniť informačnú povinnosť alebo získať súhlas na spracovanie osobných údajov od uchádzača podľa nového zákona a nariadenia GDPR.

Rok vydania:
10/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
30 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zadávanie zákaziek financovaných z fondov EÚ a ich kontrola

Ako postupovať pri zadávaní zákaziek financovaných z fondov EÚ? Nechajte si poradiť od Mgr. Kataríny Hreusovej, ktorá vám v nadväznosti na právny základ podrobne vysvetlí jednotlivé procesy a povinnosti vyplývajúce zo zadávania zákaziek takéhoto typu. Okrem iného získate tiež prehľad o novinkách v kontrole, medzi ktoré napríklad patrí od 30. 4. 2018 aj spolupráca ÚVO s Protimonopolným úradom SR.

Rok vydania:
9/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
71 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Katarína Hreusová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zefektívnenie a zjednodušenie postupov verejného obstarávania od 1. 1. 2019

Už budúci rok nás čaká „veľká“ novela zákona, ktorá prinesie výrazné zmeny do oblasti verejného obstarávania. Prejdite si podrobne jednotlivé zmeny spolu s Mgr. Katarínou Hreusovou a pripravte sa tak na novinky, ktoré vás neminú od januára 2019.

Rok vydania:
9/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
71 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Katarína Hreusová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Nové povinnosti základných a stredných škôl od 15. 3. 2018

Vzhľadom na aplikáciu zákona o e-Governmente, bolo potrebné nastaviť niektoré úkony aj v rámci školského zákona. Tieto činnosti od 15. 3. 2018 upravuje novela zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Pre školy tak od marca nastali viaceré zmeny, ktoré sa týkajú prijatia žiakov na výchovu a vzdelávanie, podávania prihlášok na stredné školy, pedagogickej dokumentácie školy a ďalších. O tom, aké majú tieto zmeny dosah na prax vám vo videoškolení popíše PhDr. Anna Böhmerová.

Rok vydania:
9/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
36 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
PhDr. Anna Böhmerová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Novela školského zákona účinná od 15.3.2018

Zákon č. 62/2018 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov prináša pre školy a školské zariadenia elektronizáciu významnej časti úkonov týkajúcich sa napríklad pedagogickej dokumentácie, overovania špeciálnych schopností, prijímania uchádzačov na štúdium a ďalších. Viac o novinkách, ktoré táto novela prináša sa dozviete vo videoškolení s PhDr. Annou Böhmerovou.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
38 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
PhDr. Anna Böhmerová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Elektronické podania, ich kategórie a účinky

Vzhľadom na to, že zákonodarcovia sa postupne snažia presadiť v civilných procesoch elektronickú formu komunikácie, pripravili sme pre vás videoškolenie, v ktorom vás informujeme o tom, ako správne odoslať elektronické podanie. Zároveň vám objasníme, pre ktoré typy konaní už prebieha komunikácia výlučne elektronicky a aký poplatok je nutné zaplatiť v prípade, že chcete využiť inú formu podania.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
33 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zaručená konverzia a prílohy elektronického podania

Možnosť elektronickej komunikácie v katastrálnom konaní prináša pre jeho účastníkov hneď niekoľko povinností. Najdôležitejšou z nich je povinnosť vykonať konverziu listinnej podoby do elektronickej formy. Viac o tom, kto môže vykonať túto zaručenú konverziu, aké náležitosti musí obsahovať elektronické podanie alebo prílohy v katastrálnom konaní sa dozviete vo videoškolení s JUDr. Jurajom Kotruszom.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
30 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Oznámenie o zamýšľanom návrhu na vklad

V tomto videoškolení sa zameriame na to, aké výhody prináša pre účastníkov katastrálneho konania podanie oznámenia o zamýšľanom návrhu na vklad. Okrem iného vám bližšie popíšeme aj jeho účel a upresníme, za akých podmienok ho účastník môže podať. Po vzhliadnutí videoškolenia získate kompletný prehľad o základných procesných postupoch od jeho vyplnenia až po jeho spracovanie.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
31 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Pokrok v elektronizácii komunikácie a dôležité dátumy

Aké výhody prináša elektronizácia so súdmi v civilnom procese? V tomto videoškolení získate všetky potrebné informácie o tom, ako elektronizácia prebieha, aké zákony ju v súčasnosti upravujú a upozorníme vás tiež na to, aké technické vybavenie je nevyhnutné pre komunikáciu v takejto elektronickej podobe.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
36 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Doručovanie do elektronickej schránky a účinky doručenia

V súčasnosti sa čoraz častejšie začína využívať doručovanie listín elektronicky, čo výrazne urýchľuje celý proces komunikácie súdov so sporovými stranami a ďalšími účastníkmi. Kompletný prehľad o jednotlivých možnostiach doručovania v elektronickej podobe získate vo videoškolení s JUDr. Jurajom Kotruszom.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
35 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Obrana žalovaného v upomínacom konaní

Nahliadnite s JUDr. Juraom Kotruszom na osobitné prostriedky procesnej obrany žalovaného voči uplatnenému nároku v upomínacom konaní, ktoré sa líšia od klasického súdneho konania alebo konania o klasickom platobnom rozkaze.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
35 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Spory o abstraktnej kontrole v spotrebiteľských veciach

Medzi konanie sporov s ochranou slabšej strany patrí aj tzv. konanie o abstraktnej kontrole v spotrebiteľských veciach. O tom, aké sú špecifiká takéhoto konania, aký rozdiel spočíva oproti štandardnému spotrebiteľskému sporu alebo, kto môže podať žalobu proti dodávateľovi, ktorou sa začína takéto konanie vás informuje JUDr. Juraj Kotrusz.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
30 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana slabšej strany v pracovnoprávnych sporoch

Cieľom tohto videoškolenia je poukázať na osobitosti procesnej úpravy v konaní o individuálnom pracovnoprávnom spore, v ktorom požíva zamestnanec zvýšenú ochranu, oproti všeobecným ustanoveniam Civilného sporového poriadku. Aké sú náležitosti a špecifiká takéhoto konania vám objasní JUDr. Juraj Kotrusz.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
30 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Upomínacie konanie a jeho vzťah k platobnému rozkazu a k žalobe

Od 1. 2. 2017 patrí upomínacie konanie medzi jeden z prostriedkov pre žalobcov, akým môžu vymáhať peňažné nároky voči dlžníkom. Zákon o upomínacom konaní si vyžiadal zmeny aj v ďalších právnych predpisoch, o ktorých vám spolu s detailným prehľadom o upomínacom konaní a jeho výhodách popíše JUDr. Juraj Kotrusz.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
32 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Osobitosti konania o návrhu v upomínacom konaní

Od 1. 2. 2017 patrí upomínacie konanie medzi jeden z prostriedkov pre žalobcov, akým môžu vymáhať peňažné nároky voči dlžníkom. V tomto videoškolení sa zaoberáme tým, aký je účel upomínacieho konania a aké sú podmienky jeho podania zo strany žalobcu. Informujeme vás o všetkých predpokladoch, ktoré musia byť splnené na to, aby žalobca mohol uplatňovať nárok v rámci takéhoto konania.

Rok vydania:
8/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
33 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Elektronický návrh na vklad do katastra

Náležitosti elektronického podania na kataster sú rovnaké ako pri listinnom podaní, avšak s určitými špecifikami. Cieľom tohto videoškolenia je oboznámiť s tým, ako prebieha prepis vlastníckeho práva na katastri, aké náležitosti musí obsahovať návrh na vklad alebo ako ho podať. Okrem iného vám vysvetlíme, ako sa elektronický návrh na vklad podpisuje a kedy môže kataster konanie prerušiť, zastaviť alebo ho úplne zamietnuť.

Rok vydania:
7/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
30 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant
Stránky: