Zakon.sk - právo, dane a účtovníctvo, mzdy, verejná správa, vzdelávanie

Novinky

Viac
  • Novela infozákona – 10 najväčších problémov a praktické rady na rok 2024

    Získajte praktické rady, ako riešiť či úplne sa vyhnúť 10 najčastejším problémom pri uplatňovaní infozákona v praxi. Lektorom je advokát Mgr. Vladimír Pirošík, ktorý vám priblíži, ako efektívne chrániť citlivé informácie či obchodné tajomstvo, ako efektívne vybaviť infožiadosti, ako požiadať o nazretie do administratívneho spisu a ktoré informácie sú tajné, ako správne sprístupňovať opakované použitie informácií (OPI) podľa novely, ako sa brániť v prípade šikanóznych infožiadostí a mnoho ďalšieho.

    84 € s DPH 70 € bez DPH

    Detail
  • Kolektívne vyjednávanie v roku 2024

    Účelom webinára s JUDr. Martinom Vavrom je predovšetkým oboznámiť strany kolektívneho vyjednávania so základnou právnou úpravou, obsahom kolektívnej zmluvy a jednotlivými fázami a priebehom takéhoto vyjednávania. Spoznáte tu rovnako tak písané, ako i nepísané pravidlá pre kolektívne vyjednávanie v roku 2024, ktorého cieľom je úprava pracovných podmienok – vrátane mzdových podmienok, podmienok zamestnávania a tiež vzťahov medzi zamestnávateľmi (alebo ich organizáciami) a zamestnancami (alebo ich organizáciami). Lektor zároveň pôsobí ako odborný zamestnanec v jednej z najväčších odborových organizácií v Slovenskej republike, a preto sa môžete spoľahnúť na overené rady z praxe.

    84 € s DPH 70 € bez DPH

    Detail
  • Smernica o obehu účtovných dokladov — návod, ako ju spracovať v roku 2024

    Ak čakáte kontrolu alebo potrebujete novelizovať či spracovať smernicu o obehu účtovných dokladov, tento webinár je práve pre vás. Lektorom je finančný kontrolór PhDr. Jozef Sýkora, MBA, ktorý vám pomôže takúto smernicu správne zostaviť. Pozrieme sa na došlé a vyšlé faktúry, pokladničné doklady, žiadanky a objednávky. K nim má pre vás lektor pripravené viaceré vzory, a to vzor smernice o účtovníctve, o obehu účtovných dokladov, o vedení pokladnice a ďalšie iné. Na webinári vám lektor vysvetlí, aké chyby zistil u kontrolovaných subjektov osôb a ako ich opraviť alebo sa im úplne vyhnúť. Vyhradený bude priestor aj na vaše otázky, ktoré vám lektor zodpovie ešte počas webinára.

    84 € s DPH 70 € bez DPH

    Detail

Aktuálne školenia

Viac
  • Reštriktívne opatrenia voči Rusku a Bielorusku a ich vplyv na medzinárodný obchod

    Obchodujete s tretími krajinami a myslíte si, že opatrenia voči Rusku a Bielorusku sa vás netýkajú? Omyl. Reštriktívne opatrenia voči Rusku a Bielorusku majú dopad najmä na dovoz tovaru z iných tretích krajín. Aký dopad majú tieto opatrenia na dovoz tovaru a aké dôkazy o ich dodržiavaní predložiť k colnému konaniu sa dozviete na webinári Reštriktívne opatrenia voči Rusku a Bielorusku a ich vplyv na medzinárodný obchod.

    84 € s DPH 70 € bez DPH

    Detail
  • Povinná dokumentácia podľa GDPR v roku 2024

    Ktoré dokumenty podľa GDPR musia mať zabezpečené komerčné firmy, e-shopy, školy či subjekty samosprávy a verejnej správy? Vzory aj praktické informácie, ktoré vám uľahčia túto dokumentáciu vypracovať legislatívne správne, vám poskytne JUDr. Marcela Macová, PhD., ktorá dlhé roky pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov SR a v súčasnosti je renomovanou poradkyňou pre danú problematiku.

    84 € s DPH 70 € bez DPH

    Detail
  • Pravidlá rozpočtového hospodárenia pre subjekty verejnej správy v roku 2024

    Hľadáte overený výklad pravidiel rozpočtového hospodárenia? Nechajte sa previesť zákonom č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách spolu s predsedníčkou Asociácie kontrolórov územnej samosprávy Ing. Ingrid Konečnou Veverkovou. Pomôže vám na webinári pochopiť jednotlivé zásady rozpočtového hospodárenia a informuje vás, ako správne poskytnúť preddavky z rozpočtu verejnej správy. Zaoberať sa budeme tiež častým porušením finančnej disciplíny a zároveň poskytneme návrhy na prevenciu týchto nedostatkov.

    84 € s DPH 70 € bez DPH

    Detail

Obľúbené

Viac
  • EPI Právny online systém

    EPI je odborný online systém ekonomických a právnych informácií a služieb. Je postavený na najmodernejších technológiách spracovania odborných informácií, vďaka ktorým prináša prostredníctvom úplne nových funkcií najkomfortnejšie užívateľské prostredie.


    Systém EPI je navrhnutý tak, aby okamžite vyhľadal a poskytol informácie aj o tých najzložitejších otázkach a umožnil získať informácie z rôznych pohľadov. A keďže je systém EPI vytvorený tak, aby dokázal využiť všetky dostupné odborné informácie a súvislosti okamžite na jednom mieste a v jednom momente, umožní každému užívateľovi byť vysoko efektívnym a časovo flexibilným. 

    450 € s DPH 375 € bez DPH

    Detail
  • Zákonník práce – Veľký komentár

    Vydavateľstvo Eurokódex rozširuje svoje portfólio Veľkých komentárov o Zákonník práce. Komentár vytvorený kolektívom autorov pod vedením doc. JUDr. Marcela Dolobáča, PhD. sa zameriava na praktické situácie v pracovnoprávnych vzťahoch medzi zamestnancami, zamestnávateľmi a odborovými organizáciami pôsobiacimi u zamestnávateľov.

    147,29 € s DPH 133,90 € bez DPH

    Detail
  • Bezpečnosť v praxi - odborný online systém

    Ponúkame rýchly a štruktúrovaný pohľad na bezpečnosť nielen pre ľudí zaoberajúcich sa bezpečnosťou či environmentalistov. Všetko online na jednom mieste, dostupné kedykoľvek z ľubovoľného zariadenia. Zrozumiteľne a ľudsky poskytujeme praktické odporúčania odborníkov k legislatíve, či tvorbe vzorových dokumentov. Buďte včas informovaní o zmenách a vyhnite sa nesplneniu legislatívnych povinností či bezpečnostnému incidentu. Bezpečnosť v praxi je určený pre firmy, organizácie, manažérov, bezpečnostných pracovníkov, environmentalistov, zamestnávateľov, štátnu správu, mestá i obce.

    291 € s DPH 242,50 € bez DPH

    Detail

Akcie

Viac