Videoškolenia - Mzdy a personalistika

 -  videoškolenia z oblasti Mzdy a personalistika.


Zobrazenie:
Zoradiť:
Stránky:

Ochrana osobných údajov v realitách

Ako ovplyvní nariadenie GDPR a nový zákon o ochrane osobných údajov realitné kancelárie? V tomto videoškolení lektorka JUDr. Marcela Macová, PhD. informuje subjekty pracujúce v realitách o najdôležitejších zmenách a novinkách, ktoré budú musieť od 25. 5. 2018 prísne dodržiavať.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
57 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v marketingovej komunikácii

Ako by mal vyzerať súhlas so spracovaním osobných údajov a ako legálne získavať nové súhlasy podľa nariadenia GDPR? Ako ovplyvní markéterov nová legislatíva a čo všetko musia splniť, aby sa vyhli neželaným sankciám po 25. 5. 2018 sa dozviete vo videoškolení s JUDr. Marcelou Macovou, PhD.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
63 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v kamerových systémoch

Vo videoškolení vám na praktických príkladoch objasníme všetky pravidlá podľa nariadenia GDPR a nového zákona (účinnosť od 25. 5. 2018), ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov v kamerových systémoch.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
52 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Novela Obchodného zákonníka účinná od 1.1.2018

Aké zásadné zmeny prináša novela Obchodného zákonníka od 1 .1 . 2018? O sprísnených podmienkach pre obchodné spoločnosti v tomto roku vám vo videoškolení porozpráva Mgr. bc. Marek Figura.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
29 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Videoškolenia ročný prístup

S ročným prístupom získate aktuálne videoškolenia z oblastí Dane a účtovníctvo, Mzdy a personalistika, Verejná správa alebo z oblasti Právo.

Formát:
Online
Forma produktu:
Videoškolenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.

120,00 € s DPH 100,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zmeny v zákone o konkurze a reštrukturalizácií účinné od 1. 1. 2018

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
29 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Povinnosti zamestnávateľa v oblasti BOZP

Bezpečnosť a ochrana zdravia (BOZP) pri práci sú súčasťou každého pracovného pomeru. V tomto videoškolení vás Ing. Mária Krempaská oboznámi so všeobecnými zásadami prevencie a základnými povinnosťami ako zamestnávateľa, tak aj zamestnanca pre zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia na pracovisku.

Rok vydania:
3/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
28 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Mária Krempaská

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Vymáhanie škody spôsobenej zamestnancom

Ako postupovať v prípade, že zamestnanec spôsobil svojmu zamestnávateľovi škodu? Vo videoškolení s JUDr. Jozefom Lukajkom, PhD. vám objasníme, kedy je zamestnávateľ povinný preukázať zavinenie zamestnanca pri vzniku škody a za pomoci súdnej praxe vám vysvetlíme, akým spôsobom môže od zamestnanca vymáhať náhradu za spôsobenú škodu.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
19 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jozef Lukajka, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Najvýraznejšie zmeny v trestnom zákone za rok 2017

Vo videoškolení s lektorom vás informujeme o najvýznamnejších zmenách v trestnom zákone, ktoré nadobudli účinnosť k 8.11.2017. Hovoriť budeme o marení konkurzného alebo vyrovnávacieho konania a priblížime si aj novozavedený trestný čin tzv. nekalú likvidáciu.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
9 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zmeny v mzdovej učtárni od 1.1.2018

Videoškolenie s lektorkou Júliou Pšenkovou vám poskytne súhrnný prierez aktuálnych zmien v mzdovej učtárni po 1.1.2018. Budeme hovoriť o minimálnych mzdových nárokoch, zadefinujeme si stupne náročnosti pracovných miest, dozviete sa, aké lehoty máme na registrácie a množstvo iného.

Rok vydania:
1/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
47 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Júlia Pšenková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov pre prevádzkovateľov e-shopov v zmysle novej legislatívy účinnej od 25. 5. 2018

Aké nástrahy prináša nové nariadenie EÚ GDPR do e-commerce sveta? Vo videoškolení s JUDr. Marcelou Macovou, PhD. sa dozviete, ktoré nové pojmy máme v rámci ochrany osobných údajov zavedené, čo všetko sa považuje za osobný údaj, aké osobné údaje máme podľa osobitých nariadení a iné. V prvej časti videoškolenia si porovnáme aktuálny zákon s novým nariadením, pozrieme sa na sprostredkovateľské zmluvy a úlohy sprostredkovateľa, ako aj na cezhraničný transfer osobných údajov a náležitosti s tým spojené.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
61 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Nový zákon o ochrane osobných údajov platný od 25.5.2018 pre personalistov a mzdárov

Jednou z najdôležitejších oblastí, kde sa spracúvajú osobné údaje, je personálna a mzdová agenda. Vo videoškolení sa dozviete čo je dovolené a čo nie v prípade personálnej a mzdovej agendy pri spracúvaní osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia.

Rok vydania:
1/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
66 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za rok 2017

Cieľom videoškolenia je poskytnúť mzdovým účtovníkom a personalistom prehľad o postupe pri ročnom zúčtovaní dane za rok 2017. Na praktických príkladoch sa dozviete, za akých podmienok môže požiadať zamestnanec o RZD a za akých okolností nemôže.

Rok vydania:
12/2017
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
55 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Júlia Pšenková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Mzdy pre začiatočníkov

Potrebujete preškoliť zamestnanca na zastupovanie počas neprítomnosti alebo dovolenky? Alebo len doplniť vedomosti zo mzdovej alebo účtovnej oblasti?

Rok vydania:
11/2017
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
77 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Júlia Pšenková

36,00 € s DPH 30,00 € bez DPH

Vyberte variant

Skončenie pracovného pomeru a porušenie pracovnej disciplíny

V praxi dochádza často k situáciám, keď zamestnávateľ skončí so zamestnancom pracovný pomer neplatne.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
45 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jozef Lukajka, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Na akom právnom základe je potrebné spracúvať osobné údaje od 25. 5. 2018 – zmluva, zákon, súhlas

V tejto časti si povieme, čo sa považuje za informačný systém a ako sa naň bude pozerať nariadenie. Podrobne sa budeme venovať kamerovým systémom a porovnáme si, aké povinnosti zostanú a ktoré sa zmenia pri monitorovaní. Viete, ktoré právne základy platné podľa zákona č. 122/2013 Z. z. budú platiť aj naďalej a ktoré nie? Povieme si okrem iného, že nie každý súhlas udelený podľa teraz platného zákona bude platiť aj po 25. 5. 2018.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
21 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Spracúvanie osobných údajov externými subjektmi od 25. 5. 2018 a prenosy osobných údajov v rámci členských štátov EÚ a tretích krajín

V tomto videoškolení budeme rozoberať spracúvanie osobných údajov subjektmi, ako je prevádzkovateľ, tretia strana, príjemca a hlavne sprostredkovateľ. Je potrebná zmluva aj podľa nových predpisov? Ak áno, aké má mať náležitosti? V akom rozsahu musím informovať dotknutú osobu o sprostredkovateľovi? V nariadení sa nachádzajú aj nové pojmy ako pseudonymizácia alebo profilovanie. Čo znamenajú? Na záver si povieme niečo o cezhraničnom spracúvaní v rámci EÚ a mimo, resp. prenosu do tretej krajiny.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
24 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v zmysle novej legislatívy od 25. 5. 2018 – pojem osobný údaj, legislatívne predpisy

V tejto časti videoškolenia budeme rozoberať, na základe akých predpisov budete vypracovávať dokumentáciu k ochrane osobných údajov. Povieme si, kedy sa na údaje o firme vzťahuje nariadenie a kedy nie. A hlavne si rozoberieme rozdiely medzi chápaním pojmu osobný údaj podľa teraz platného zákona č. 122/2013 Z. z. a nového nariadenia a na záver si rozoberieme osobitnú kategóriu osobných údajov a povieme si, či podľa nových predpisov rodné číslo bude považované za osobitnú kategóriu osobných údajov.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
28 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Náležitosti súhlasu, informovanie dotknutých osôb a ich práva podľa nariadenia GDPR

Jednou z najväčších zmien, ktoré prináša nariadenie, je povinnosť informovania dotknutej osoby v oveľa väčšom rozsahu, ako to bolo doteraz. V tomto videoškolení si porovnáme, o čom a koho musím informovať podľa teraz platného zákona a podľa nariadenia. Ktoré povinnosti mi zostávajú, ktoré sa zrušia a ktoré pribudnú. Je možné informovať iba prostredníctvom webového sídla?

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
19 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Poučenie oprávnenej osoby, oznámenie, evidencia a osobitná registrácia podľa nového zákona o OOÚ a nariadenia GDPR

Podľa teraz platného zákona prevádzkovateľ musí ku každému identifikovanému informačnému systému vypracovať evidenciu, oznámenie alebo osobitnú registráciu. Po 25. 5. 2018 nebude platná ani jedna z týchto troch foriem, ale niečo úplne iné. Ako to bude vyzerať? Bude sa to posielať na Úrad na ochranu osobných údajov? V tejto časti si povieme, či platia poučenia oprávnených osôb aj po 25. 5. 2018.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Podmienky poverenia zodpovednej osoby od 25. 5. 2018

Zodpovedná osoba platí v slovenskom právnom poriadku od roku 2012. Niekedy bola povinná, inokedy dobrovoľná, ale nariadenie sa vrátilo k povinnej zodpovednej osobe, ale nie vždy, iba v troch prípadoch. Ktoré sú to a aké sú podmienky poverenia zodpovednej osoby, kto ňou môže byť a kto nie, si povieme v tomto videoškolení.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
15 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant
Stránky: