Profi Vzdelávanie - Odborné školenia

Zobrazenie:
Zoradiť:
Stránky:

Ochrana osobných údajov v personálnej, mzdovej a účtovnej agende

Jednou z najkritickejších oblastí, kde sa spracúvajú osobné údaje, je personálna, mzdová a účtovná agenda. Aj z toho dôvodu sme pre vás pripravili seminár, kde vám poradíme, ako sa v praxi vyrovnať s požiadavkami GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov. Spolu s lektorkou JUDr. Marcelou Macovou, PhD., si podrobne prejdeme všetky fázy a procesy spracúvania osobných údajov zamestnancov – od prijatia životopisov až po likvidáciu všetkých osobných údajov zamestnancov, s ktorými bol ukončený pracovný pomer. Pomocou praktických príkladov si vysvetlíme: ako má vyzerať súhlas a ako ho získať, čo môže obsahovať osobný spis zamestnanca a ako má vyzerať pracovná zmluva alebo dohoda o pracovnej činnosti. Tak isto si povieme, čo by mala obsahovať faktúra alebo objednávka a čo by každý prevádzkovateľ mal mať na svojom webovom sídle. Podrobne sa budeme zaoberať aj fotografovaním alebo monitorovaním zamestnancov na pracovisku a ďalšími povinnosťami, ktoré pre vás vyplývajú z nariadenia GDPR.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

84,00 € s DPH 70,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zákonník práce pod lupou 2019

Ak ste personalistom, manažérom, právnikom či neprávnikom venujúcim sa pracovnému právu, nepremeškajte príležitosť zúčastniť sa dvojdňového školenia zameraného na aktuálne znenie Zákonníka práce. V rámci seminára vám odborníčka na pracovné právo JUDr. Alena Huťanová ozrejmí všetky náležitosti spojené so vznikom pracovného pomeru až po jeho ukončenie. Venovať sa bude i druhom pracovných pomerov, povinnostiam zamestnancov, odstupnému a odchodnému, pracovnému času, dovolenke a prekážkam v práci alebo dohodám o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru. Chýbať nebudú ani mnohé praktické príklady a riešenia aktuálnych problémov novelizovaného Zákonníka práce.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Alena Huťanová

216,00 € s DPH 180,00 € bez DPH

Vyberte variant

Cash flow – prehľad peňažných tokov

Naučte sa efektívne monitorovať všetky peňažné toky, ktoré do vášho podniku prichádzajú alebo odchádzajú. Na školení s Ing. Ondrejom Balážom si podrobne prejdeme jednotlivé metódy vykazovania prehľadu peňažných tokov a ujasníme vám, prečo je prehľad peňažných tokov neoddeliteľnou súčasťou výkazu účtovnej závierky. V priebehu školenia získate nevyhnutné znalosti pre zostavovanie retrospektívneho i perspektívneho prehľadu peňažných tokov a navyše vám pomocou praktického príkladu ukážeme, ako zostaviť prehľad peňažných tokov nepriamou metódou.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Ondrej Baláž

90,00 € s DPH 75,00 € bez DPH

Vyberte variant

DPH v praxi - zmeny od 1. 1. 2019 a ich aplikácia do praxe

Zmeny v DPH od januára 2019! Všetky potrebné informácie o legislatívnych úpravách a praktické príklady počas jediného dňa s kvalifikovaným odborníkom na dane Ing. Vladimírom Ozimým. Vyhnite sa neželaným daňovým a účtovným prekvapeniam aj v roku 2019 a pripravte sa  s nami na bezproblémové aplikovanie nových pravidiel v praxi.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Vladimír Ozimý

84,00 € s DPH 70,00 € bez DPH

Vyberte variant

Správa registratúry a archív organizácie – aktuálne zmeny

Školenie v Bratislave s pánom lektorom Mgr. Danielom Kurucárom, v Trenčíne s pani lektorkou Mgr. Janou Bauerovou, PhD. 

Školenie je určené nielen pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých je zamerané na všetky činnosti, ktoré sú v praxi spojené so správou registratúry – od zabezpečovania evidovania, tvorby, ukladania, ochrany registratúrnych záznamov, prístupu k nim až po ich vyraďovanie. V nadväznosti na platné právne predpisy, vrátane posledných schválených noviel, spoznáte zásady odbornej správy neelektronických i elektronických záznamov, systémy správy registratúry, zásady hodnotenia a vyraďovania záznamov, ako aj zásady tvorby interných smerníc pre správu registratúry (registratúrneho poriadku a registratúrneho plánu). Účastníci môžu na školení navyše využiť odbornú pomoc pri riešení problémov súvisiacich so správou registratúry od skúsených lektorov a nájsť tak tie najoptimálnejšie riešenia pre evidovanie, pohyb, ochranu, ukladanie a skartáciu registratúrnych záznamov.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Jana Bauerová, PhD., Mgr. Daniel Kurucár

72,00 € s DPH 60,00 € bez DPH

Vyberte variant

Skončenie pracovného pomeru v zmysle aktuálnej legislatívy

Na školení s doc. JUDr. Martou Thurzovou, CSc. si v nadväznosti na aktuálnu legislatívu a praktické skúsenosti podrobne prejdeme všetky náležitosti spojené s rozviazaním pracovného pomeru. V priebehu školenia bližšie definujeme spôsoby ukončenia pracovnoprávneho vzťahu, či už zo strany zamestnanca, alebo zamestnávateľa a upozorníme vás na ich jednotlivé špecifiká. Na školení získate všetky potrebné poznatky, ktoré vám pomôžu vyhnúť sa najčastejším pochybeniam firiem pri skončení pracovného pomeru, akým je napríklad aj nejednoznačne uvedený dôvod, nesprávny paragraf či chybné doručenie.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
doc. JUDr. Marta Thurzová, CSc.

96,00 € s DPH 80,00 € bez DPH

Vyberte variant

Daňové priznanie fyzických osôb (FO) za rok 2018 + novely zákona o dani z príjmov od 1.1.2019

Pripravte sa na vysporiadanie ročnej daňovej povinnosti fyzickej osoby za rok 2018 spolu s daňovou poradkyňou Ing. Janou Acsovou, ktorá vás naučí, ako vyplniť daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typu B. Vzhľadom na to, že od 1. 1. 2019 nadobudne účinnosť viacero významných zmien v zákone o dani z príjmov, venujeme časť školenia aj týmto daňovým novinkám a ich aplikovaniu v praxi. Zo školenia si odnesiete množstvo praktických tipov pre správne uzatvorenie aktuálneho účtovného obdobia alebo pre plynulý prechod do roku 2019. Upozorňujeme vás, že kvôli zvýšeniu efektivity školenia je počet účastníkov obmedzený.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Janka Acsová

66,00 € s DPH 55,00 € bez DPH

Vyberte variant

NOVELY DAŇOVÝCH ZÁKONOV od 1. 1. 2019 (zákon o DPH, zákon o dani z príjmov, info e-Kasa)

Od januára 2019 sa pripravuje niekoľko významných zmien v oblasti viacerých daňových zákonov so zameraním najmä na novelu zákona o DPH a novely dane z príjmov prijaté v roku 2018 a iné daňové zákony. Získajte prehľad o dôležitých zmenách daňových zákonov, ktorý vám uľahčí pripraviť sa na nové pravidlá v praxi od 1. 1. 2019.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Soňa Ugróczy

84,00 € s DPH 70,00 € bez DPH

Vyberte variant

Konkurz, reštrukturalizácia a oddlženie (8 kreditných bodov)

Termín preukázania odbornej spôsobilosti správcov konkurznej podstaty sa neodvratne blíži. Aj z toho dôvodu sme pre vás pripravili mimoriadny 2-dňový seminár, kde za účasť môže správca získať chýbajúce kreditné body. Cieľom seminára je zabezpečiť vzdelávanie pre správcov podľa zákona č. 8/2005 Z. z. o správcoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a vyhlášky MS SR č. 291/2005 Z. z. o vzdelávacom poriadku správcov v oblasti konkurzu a reštrukturalizácie. Program seminára vychádza zo samotnej praxe, vďaka čomu účastníci získajú okrem teoretických vedomostí aj nevyhnutné zručnosti na realizáciu konkurzov a reštrukturalizácií. Počas 2 dní zamerajú odborní garanti svoju pozornosť najmä na osobný bankrot, ale aj ďalšie otázky vyplývajúce z aplikačnej praxe.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Martin Maliar, JUDr. Branislav Pospíšil, JUDr. Danica Birošová

144,00 € s DPH 120,00 € bez DPH

Vyberte variant

GDPR a osobné údaje očami kontrolného orgánu

Zaujímajú vás podrobnosti o procese kontroly spracúvania osobných údajov? Poznáte svoje práva a povinnosti pri kontrole vykonávanej úradom? Zaujímajú vás právomoci a povinnosti úradu pri výkone kontroly? Viete, ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz počas jej priebehu? Chcete sa dozvedieť, na čo sa úrad pri kontrole spravidla zameriava a aké pochybenia kontrolovaných osôb (prevádzkovateľov alebo sprostredkovateľov) zisťuje najčastejšie? Odpovede (nielen) na uvedené otázky získate počas dvojdňového seminára zameraného na rôzne situácie, ktoré môžu nastať pri spracúvaní osobných údajov. Súčasťou seminára bude široký priestor na diskusiu, v rámci ktorej budete mať príležitosť prezentovať vlastné problémy a hľadať ich riešenia spoločne s prítomnými lektormi.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD., Mgr. Viliam Mizák

192,00 € s DPH 160,00 € bez DPH

Vyberte variant

Daňová závierka a zostavenie daňového priznania právnických osôb za rok 2018 na vzore tlačiva

Školenie je zamerané na transformáciu účtovného výsledku hospodárenia na základ dane z príjmov právnických osôb so zameraním na analýzu pripočítateľných a odpočítateľných položiek, zostavenie daňového priznania dane z príjmov právnických osôb na základe praktického príkladu (upozornenie na časté chyby v uplatňovaní daňových výdavkov), výpočet a zaúčtovanie splatnej dane z príjmov právnických osôb, režim odpočítavania daňovej straty a iné kľúčové témy pre správne vyčíslenie základu dane.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Soňa Ugróczy

84,00 € s DPH 70,00 € bez DPH

Vyberte variant

Daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb za rok 2018 (praktický príklad na tlačive)

Podávanie daňového priznania je už za rohom a s ním aj každoročné množstvo otázok spojených s jeho vypĺňaním. Uľahčite si tento proces a príďte na školenie vedené Ing. Vladimírom Ozimým, ktorý vás upozorní na dôležité lehoty, možnosti ich predĺženia a na vzore tlačiva ukáže, ako takéto priznanie vyplniť. Venovať sa okrem iného bude aj položkám, ktoré vplývajú na výšku základu dane, zostaveniu účtovnej závierky pre mikro, malú i veľkú účtovnú jednotku a upozorní vás na možné sankcie z nepodania účtovnej závierky. Počas seminára získate celý rad celý rad praktických tipov, ako na bezproblémové uzatvorenie účtovného a daňového roka 2018.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Vladimír Ozimý

84,00 € s DPH 70,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zabezpečovacie a neodkladné opatrenia prakticky v CSP

Prijatím novej právnej úpravy v sporovom konaní sa od roku 2016 mení dlhodobo používaný právny inštitút „predbežného opatrenia“. Ak je daná obava, že exekúcia bude ohrozená, môže veriteľ (navrhovateľ) po novom ochrániť svoje právo prostredníctvom zabezpečovacieho a neodkladného opatrenia. Aký je medzi nimi vzťah? Kto a za akých podmienok podáva takýto návrh? Na školení s renomovaným odborníkom JUDr. Jurajom Kotruzsom si podrobne prejdeme jednotlivé inštitúty a bližšie špecifikujeme, aké náležitosti musí obsahovať návrh alebo podanie. V rámci programu vám tiež objasníme, čo skúma súd z obsahu nariadenia a aké sú predpoklady pre schválenie. Zo školenia si odnesiete okrem kompletného prehľadu o danej problematike aj odpovede na najčastejšie otázky vyplývajúce z aplikačnej praxe.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Juraj Kotrusz

96,00 € s DPH 80,00 € bez DPH

Vyberte variant

Povinnosti firiem vyplývajúce z ustanovení zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a zmeny platné od 1.1.2019

V poradí už piata novela zákona o odpadoch prináša od 1. 1. 2019 nové ciele zberu pre výrobcov, mení podiel znečistenia triedeného zberu a zavádza nariadenia, ktoré majú výrazne znížiť množstvo odpadov ukladaných na skládky. Na školení s Ing. Petrom Gallovičom si podrobne prejdeme problémy, ktoré postupne vyplynuli z aplikačnej praxe nielen zo strany ministerstva a štátnej správy, ale aj podnikateľských subjektov. Zároveň vás informujeme o nápravných opatreniach, ktoré nariaďuje novela zákona a ktorá má za cieľ tieto problémy odstrániť. Zo školenia si odnesiete nielen teoretický prehľad zmien ale najmä množstvo praktických informácií, ktoré vám uľahčia aplikovať nové nariadenia v praxi.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Peter Gallovič

78,00 € s DPH 65,00 € bez DPH

Vyberte variant

Povinnosti mzdovej účtovníčky pri uzávierke roka 2018 a legislatívne zmeny v mzdovej učtárni k 1.1.2019

Počas jediného dňa sa na školení dozviete všetko podstatné, čo potrebuje vedieť mzdová účtovníčka na prelome rokov 2018/2019 – ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti a všetky potrebné legislatívne zmeny.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
RNDr. Jozef Mihál

72,00 € s DPH 60,00 € bez DPH

Vyberte variant

Veľká novela zákona o verejnom obstarávaní schválená dňa 16. 10. 2018

Od 1. 1. 2019 prináša „veľká“ novela zákona o verejnom obstarávaní doposiaľ najvýraznejšie zmeny do súčasného zákona. Už budúci rok sa tak mení väčšina zaužívaných postupov verejného obstarávania pre všetky zúčastnené strany. Novinky nás čakajú nielen vo finančných limitoch alebo v podmienkach účasti a ich vyhodnotení, ale tiež v lehote na predkladanie ponúk a v zmluvách s víťazným uchádzačom. Na seminári s Ing. Dagmar Melotíkovou vám predstavíme celý obsah pripravovanej novely zákona a zodpovieme vám najčastejšie otázky týkajúce sa aplikácie očakávaných zmien v praxi alebo prípravy budúcich zákaziek.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Dagmar Melotíková

96,00 € s DPH 80,00 € bez DPH

Vyberte variant

Pripravované zmeny (DPH, DzP) od 1.1.2019 a vybrané problémy v praxi

Aj v roku 2019 čaká na daňovníkov množstvo noviniek. Kompletný prehľad o aktuálnych problémoch v praxi a tiež zmenách v daňových zákonoch získate na školení s obľúbeným daňovým poradcom Ing. Vladimírom Ozimým. Nepremeškajte toto praktické školenie, počas ktorého detailne porovnáme súčasnú s pripravovanou legislatívou a pripravíme vás na bezproblémové zvládnutie nových povinností platných pre rok 2019.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Vladimír Ozimý

78,00 € s DPH 65,00 € bez DPH

Vyberte variant

KONTROLA dodržiavania GDPR

Od mája 2018 sa vo všetkých členských štátoch EÚ začalo uplatňovať všeobecné nariadenie o ochrane údajov (GDPR). Súčasne vstúpil do platnosti nový zákon o ochrane osobných údajov. Prevádzkovateľ a sprostredkovateľ je zavalený celým radom nových povinností, ktorých nedodržanie môže mať za následok uloženie vysokej pokuty zo strany dozorného orgánu, ktorým je v Slovenskej republike Úrad na ochranu osobných údajov SR. Cieľom tohto školenia je previesť vás možným procesom kontroly a poskytnúť vám praktické rady, ako nastaviť spracúvanie osobných údajov tak, aby bolo v súlade s novou legislatívou.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. Irena Hudecová

90,00 € s DPH 75,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za rok 2018 a zmeny od 1. 1. 2019

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Júlia Pšenková

78,00 € s DPH 65,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zmeny v Zákonníku práce od 1. 5. 2018, zrážky zo mzdy a exekučné zrážky

Jedným zo základných spôsobov vykonávania exekúcie sú zrážky zo mzdy. Aj tento rok sme pre vás pripravili školenie s RNDr. Janou Motyčkovou, ktorá vám poradí, ako správne vykonať exekučné zrážky zo mzdy zamestnanca, vymedzí povinnosti zamestnávateľov a na konkrétnych príkladoch ukáže, ako vypočítať čistý príjem a výšku zrážok. Venovať sa bude aj otázke tretinového systému pri výpočte zrážok, prednostným a neprednostným pohľadávkam alebo tzv. „nepostihnuteľnej sume“, ktorú zamestnávateľ musí vedieť vypočítať. Výhodou školenia je najmä množstvo praktických ukážok a diskusia, v rámci ktorej vám lektorka ozrejmí všetky nejasnosti spojené s danou problematikou.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
RNDr. Jana Motyčková

69,00 € s DPH 57,50 € bez DPH

Vyberte variant

Účtovná závierka v podvojnom účtovníctve za rok 2018 a zmeny v účtovníctve od 1. 1. 2019

Na školení s Ing. Máriou Horváthovou získate podrobný návod, ako bez chýb a s prihliadnutím na všetky najnovšie zmeny zostaviť účtovnú závierku v podvojnom účtovníctve za rok 2018. V priebehu seminára sa zameriame na konkrétne závierkové účtovné prípady, inventarizáciu majetku alebo na zostavenie súvahy a výkazu ziskov a strát. Okrem základných vedomostí, ktoré potrebuje poznať každá účtovná jednotka účtujúca v sústave podvojného účtovníctva získate aj vzorové poznámky mikro účtovnej alebo malej účtovnej jednotky. Chýbať na školení nebudú ani vybrané problémy a oprava chýb predošlých účtovných období. Súčasťou školenia je aj prehľad zmien v účtovníctve účinných od 1. 1. 2019.

Forma produktu:
Školenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Mária Horváthová

78,00 € s DPH 65,00 € bez DPH

Vyberte variant
Stránky: