Videoškolenia - Verejná správa

 -  videoškolenia z oblasti Verejná správa.


Zobrazenie:
Zoradiť:
Stránky:

Ochrana osobných údajov v realitách

Ako ovplyvní nariadenie GDPR a nový zákon o ochrane osobných údajov realitné kancelárie? V tomto videoškolení lektorka JUDr. Marcela Macová, PhD. informuje subjekty pracujúce v realitách o najdôležitejších zmenách a novinkách, ktoré budú musieť od 25. 5. 2018 prísne dodržiavať.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
57 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v marketingovej komunikácii

Ako by mal vyzerať súhlas so spracovaním osobných údajov a ako legálne získavať nové súhlasy podľa nariadenia GDPR? Ako ovplyvní markéterov nová legislatíva a čo všetko musia splniť, aby sa vyhli neželaným sankciám po 25. 5. 2018 sa dozviete vo videoškolení s JUDr. Marcelou Macovou, PhD.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
63 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v kamerových systémoch

Vo videoškolení vám na praktických príkladoch objasníme všetky pravidlá podľa nariadenia GDPR a nového zákona (účinnosť od 25. 5. 2018), ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov v kamerových systémoch.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
52 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Videoškolenia ročný prístup

S ročným prístupom získate aktuálne videoškolenia z oblastí Dane a účtovníctvo, Mzdy a personalistika, Verejná správa alebo z oblasti Právo.

Formát:
Online
Forma produktu:
Videoškolenie
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.

120,00 € s DPH 100,00 € bez DPH

Vyberte variant

Vymáhanie škody spôsobenej zamestnancom

Ako postupovať v prípade, že zamestnanec spôsobil svojmu zamestnávateľovi škodu? Vo videoškolení s JUDr. Jozefom Lukajkom, PhD. vám objasníme, kedy je zamestnávateľ povinný preukázať zavinenie zamestnanca pri vzniku škody a za pomoci súdnej praxe vám vysvetlíme, akým spôsobom môže od zamestnanca vymáhať náhradu za spôsobenú škodu.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
19 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jozef Lukajka, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení v znení nového zákona a nariadenia GDPR

Čo čaká zriaďovateľov škôl a školských zariadení od 25. mája 2018? Ktoré výrazné zmeny nastávajú so spracovaním osobných údajov, aké novy pojmy zavádzame do ochrany osobných údajov a čo sú vlastne osobné údaje podľa osobitný predpisov sa dozviete vo videoškolení s JUDr. Marcelou Macovou, PhD.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
54 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Novela zákona o verejnom obstarávaní účinná od 1. novembra 2017

Novela zákona o verejnom obstarávaní nadobudla účinnosť od 1. novembra 2017. Vo videoškolení sa zameriame na zmeny vo vybraných ustanoveniach zákona ako je napríklad zmena finančného limitu pre verejné obstarávanie nákupu potravín pre školské stravovacie zariadenia, DSS a zariadenia pre seniorov, ako aj iných zariadení podľa osobitných predpisov. Novela rozširuje zoznam výnimiek z pôsobnosti ZVO pre podlimitné zákazky a ZsNH. Zmeny sa taktiež týkajú aj úpravy veľmi dynamického spôsobu verejného obstarávania.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
18 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Ing. Hilda Gajdošová

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Na akom právnom základe je potrebné spracúvať osobné údaje od 25. 5. 2018 – zmluva, zákon, súhlas

V tejto časti si povieme, čo sa považuje za informačný systém a ako sa naň bude pozerať nariadenie. Podrobne sa budeme venovať kamerovým systémom a porovnáme si, aké povinnosti zostanú a ktoré sa zmenia pri monitorovaní. Viete, ktoré právne základy platné podľa zákona č. 122/2013 Z. z. budú platiť aj naďalej a ktoré nie? Povieme si okrem iného, že nie každý súhlas udelený podľa teraz platného zákona bude platiť aj po 25. 5. 2018.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
21 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Spracúvanie osobných údajov externými subjektmi od 25. 5. 2018 a prenosy osobných údajov v rámci členských štátov EÚ a tretích krajín

V tomto videoškolení budeme rozoberať spracúvanie osobných údajov subjektmi, ako je prevádzkovateľ, tretia strana, príjemca a hlavne sprostredkovateľ. Je potrebná zmluva aj podľa nových predpisov? Ak áno, aké má mať náležitosti? V akom rozsahu musím informovať dotknutú osobu o sprostredkovateľovi? V nariadení sa nachádzajú aj nové pojmy ako pseudonymizácia alebo profilovanie. Čo znamenajú? Na záver si povieme niečo o cezhraničnom spracúvaní v rámci EÚ a mimo, resp. prenosu do tretej krajiny.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
24 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v zmysle novej legislatívy od 25. 5. 2018 – pojem osobný údaj, legislatívne predpisy

V tejto časti videoškolenia budeme rozoberať, na základe akých predpisov budete vypracovávať dokumentáciu k ochrane osobných údajov. Povieme si, kedy sa na údaje o firme vzťahuje nariadenie a kedy nie. A hlavne si rozoberieme rozdiely medzi chápaním pojmu osobný údaj podľa teraz platného zákona č. 122/2013 Z. z. a nového nariadenia a na záver si rozoberieme osobitnú kategóriu osobných údajov a povieme si, či podľa nových predpisov rodné číslo bude považované za osobitnú kategóriu osobných údajov.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
28 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Náležitosti súhlasu, informovanie dotknutých osôb a ich práva podľa nariadenia GDPR

Jednou z najväčších zmien, ktoré prináša nariadenie, je povinnosť informovania dotknutej osoby v oveľa väčšom rozsahu, ako to bolo doteraz. V tomto videoškolení si porovnáme, o čom a koho musím informovať podľa teraz platného zákona a podľa nariadenia. Ktoré povinnosti mi zostávajú, ktoré sa zrušia a ktoré pribudnú. Je možné informovať iba prostredníctvom webového sídla?

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
19 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Poučenie oprávnenej osoby, oznámenie, evidencia a osobitná registrácia podľa nového zákona o OOÚ a nariadenia GDPR

Podľa teraz platného zákona prevádzkovateľ musí ku každému identifikovanému informačnému systému vypracovať evidenciu, oznámenie alebo osobitnú registráciu. Po 25. 5. 2018 nebude platná ani jedna z týchto troch foriem, ale niečo úplne iné. Ako to bude vyzerať? Bude sa to posielať na Úrad na ochranu osobných údajov? V tejto časti si povieme, či platia poučenia oprávnených osôb aj po 25. 5. 2018.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Podmienky poverenia zodpovednej osoby od 25. 5. 2018

Zodpovedná osoba platí v slovenskom právnom poriadku od roku 2012. Niekedy bola povinná, inokedy dobrovoľná, ale nariadenie sa vrátilo k povinnej zodpovednej osobe, ale nie vždy, iba v troch prípadoch. Ktoré sú to a aké sú podmienky poverenia zodpovednej osoby, kto ňou môže byť a kto nie, si povieme v tomto videoškolení.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
15 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Interné predpisy a bezpečnostné opatrenia podľa nového zákona o OOÚ a nariadenia GDPR

Prevádzkovateľ je od 25.5.2018 povinný prijať vhodné technické a organizačné opatrenia a vedieť preukázať súlad spracovateľských činností s novým nariadením. Ku každému IS je nutné vypracovať bezpečnostný projekt. Videoškolenie je zamerané na výklad všetkých náležitostí spojených s bezpečnostnými opatreniami z pohľadu ochrany osobných údajov, cez posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov, oznámenie porušenia ochrany osobných údajov dozornému orgánu a dotknutej osobe až po vysvetlenie nových nariadení akými sú kódex správania a certifikácia.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie právnických osôb v zriaďovacej pôsobnosti štátu, obcí, miest a VÚC

Témou tohto videoškolenia je vysvetlenie problematiky transferového oceňovania na účely tých právnických osôb, ktoré sú v zriaďovacej pôsobnosti obcí, miest a VÚC. Videoškolenie ponúka praktický návod pre uplatnenie transferového oceňovania a dáva odpoveď na otázku, kedy sa tieto pravidlá použijú v plnom rozsahu, kedy sa použijú v zjednodušenom rozsahu a kedy sa vôbec nepoužijú. Táto téma sa týka všetkých tých právnických osôb, ktoré podliehajú dani z príjmov a uskutočňujú transakcie so závislými osobami. Toto videoškolenie je preto veľmi aktuálne okrem iného aj pre všetky obchodné spoločnosti založené obcami, mestami a VÚC a svoje uplatnenie môže nájsť aj pre vybrané rozpočtové a príspevkové organizácie v ich zriaďovacej pôsobnosti. V širšom meradle sa tieto pravidlá obdobne uplatnia aj na ďalšie subjekty, predovšetkým tie v zriaďovacej pôsobnosti štátu a tiež na konsolidujúce a konsolidované účtovné jednotky podľa § 22a zákona o účtovníctve.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
39 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Aktuálne zmeny v školskej legislatíve I.

Veľká novela školského zákona nadobudla účinnosť od 1. spetembra 2017. Aké najvýraznejšie zmeny nastali v oblasti školstva a jeho financovaní sa dozviete v dvojdielom videoškolení.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
35 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Žaneta Surmajová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Aktuálne zmeny v školskej legislatíve II.

Veľká novela školského zákona nadobudla účinnosť od 1. spetembra 2017. Aké najvýraznejšie zmeny nastali v oblasti školstva a jeho financovaní sa dozviete v dvojdielom videoškolení.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
20 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Žaneta Surmajová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Všeobecne záväzné nariadenia obcí

Prijímanie všeobecne záväzných nariadení je dôležitým oprávnením obcí. Týmito aktami obec v miestnych podmienkach podrobnejšie upravuje niektoré obecné záležitosti. Všeobecne záväzné nariadenia môže obec vydávať v rámci výkonu samosprávnych kompetencií ako aj v rámci preneseného výkonu štátnej správy. Príspevok sa venuje vysvetleniu celého procesu prijímania všeobecne záväzných nariadení v podmienkach obcí.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
20 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jakub Ulaher, PhD., LL. M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Kúpna zmluva - prevod vlastníctva nehnuteľnosti

Nehnuteľnosti sú majetkom, ktorý má často pomerne vysokú hodnotu. Aj preto treba k zmluvám o ich prevode pristupovať ešte opatrnejšie ako pri iných zmluvách, aby sa nestalo, že nakoniec jednej zmluvnej strane neostane ani nehnuteľnosť, ani pozemok. V príspevku si na praktickom príklade ukážeme tie najpodstatnejšie body zmluvy o prevode vlastníctva k nehnuteľnosti.

Rok vydania:
10/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
34 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jakub Ulaher, PhD., LL. M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Transferové oceňovanie: závislé osoby a kontrolovaná transakcia

V ďalšom pokračovaní videoprednášok z transferového oceňovania lektor vysvetľuje osobnú pôsobnosť vo vzťahu k zahraničným závislým osobám a tuzemským závislým osobám. Vysvetľuje kombinácie foriem závislosti a poukazuje na najčastejšie chyby pri formálnej dokumentácií transferového oceňovania a interpretácií vzťahov závislých osôb.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
63 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. PhDr. Michal Kočiš, PhD. LL.M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Úvod do zmluvného práva

Vo videoškolení si povieme niekoľko základných informácií, potrebných pre lepšie pochopenie zmluvného práva. Je zameraný na právnych laikov, preto nezachádzame do podrobností a mnohé veci sú zjednodušené pre lepšie pochopenie. Účelom videoškolenia nie je naučiť sa robiť zmluvy, ale skôr pochopiť, čo zmluvy sú a ako fungujú.

Rok vydania:
6/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
47 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Jakub Ulaher, PhD., LL. M.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant
Stránky: