Ochrana osobných údajov v kamerových systémoch

Novinka

Vo videoškolení vám na praktických príkladoch objasníme všetky pravidlá podľa nariadenia GDPR a nového zákona (účinnosť od 25. 5. 2018), ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov v kamerových systémoch.

Rok vydania
4/2018
Formát
Online video
Forma produktu
Videoškolenie
Dĺžka
52 minút
Vydavateľstvo
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor
JUDr. Marcela Macová, PhD.
Bez DPH S DPH
Videoškolenie online 20,00 € 24,00 €
+ -

Ochrana osobných údajov v kamerových systémoch

Vo videoškolení vám na praktických príkladoch objasníme všetky pravidlá podľa nariadenia GDPR a nového zákona (účinnosť od 25. 5. 2018), ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov v kamerových systémoch.

Obsah:

  • Porovnanie prameňov práva
  • Predmet nariadenia       
  • Osobné údaje podľa zákona č. 122/2013 Z.z.
  • Osobitná kategória osobných údajov     
  • Rodné číslo podľa nariadenia
  • Výnimky zo zákazu
  • Prevádzkovateľ, spoloční prevádzkovatelia
  • Sprostredkovateľ podľa nariadenia,
  • Vymedzenie nových pojmov podľa nariadenia
  • Sprostredkovateľská zmluva      
  • Nové pojmy podľa nariadenia    
  • Cezhraničný tok osobných údajov podľa nariadenia        
  • Informačný systém § 4 ods. 3 písm. B)   
  • Zákonnosť spracúvania podľa nariadenia čl. 6Práva dotknutej osoby  
  • Právny základ podľa nového zákona a GDPR
  • Súhlas dotknutej osoby
  • Informovanie dotknutých osôb podľa čl. 13 ods. 1 - 4 nariadenia,
  • Práva dotknutej osoby
  • Dokumentácia
  • Záznamy o spracovateľských činnostiach
  • Oprávnená osoba – definícia podľa zákona č.122/2013 Z. z.
  • Poučenie oprávnenej osoby podľa nariadenia
  • Určenie zodpovednej osoby podľa nariadenia účinného od 25. 5. 2018
  • Postavenie a úlohy zodpovednej osoby
  • Bezpečnostné opatrenia podľa nariadenia   
  • Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov
  • Prehľad



Súčasťou videoškolenia sú aj pracovné materiály.