Videoškolenia - Právo

 -  videoškolenia z oblasti Právo.


Zobrazenie:
Zoradiť:
Stránky:

Ochrana osobných údajov v marketingovej komunikácii

Ako by mal vyzerať súhlas so spracovaním osobných údajov a ako legálne získavať nové súhlasy podľa nariadenia GDPR? Ako ovplyvní markéterov nová legislatíva a čo všetko musia splniť, aby sa vyhli neželaným sankciám po 25. 5. 2018 sa dozviete vo videoškolení s JUDr. Marcelou Macovou, PhD.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
63 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Restoratívna justícia a alternatívne tresty

Medzi aktuálne rezonujúce témy doma i v zahraničí patrí problematika restoratívnej justície a alternatívnych trestov, ktorú vám bližšie vo videoškolení predstaví doc. JUDr. Tomáš Strémy, PhD. Súčasťou videoškolenia je aj porovnanie retributívnej vs restoratívnej justície alebo priblíženie alternatívnych trestov z pohľadu verejnej mienky.

Rok vydania:
5/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
40 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
doc. JUDr. Tomáš Strémy, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Trestná zodpovednosť právnických osôb

V tomto videoškolení sa zameriame na základy trestnej zodpovednosti právnických osôb, druhy trestov ukladaných právnickým osobám a tiež postup orgánov činných v trestnom konaní alebo súdov v trestnom konaní proti právnickým osobám. Okrem stručného prehľadu procesnoprávnych ustanovení zákona 91/2016 Z.z. o trestnej zodpovednosti právnických osôb (§ 21 až po § 37) vám navyše objasníme dôležité pojmy, akým je aj pojem „professional legal privilege“.

Rok vydania:
5/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
52 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
doc. JUDr. Tomáš Strémy, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Spracúvanie osobných údajov externými subjektmi od 25. 5. 2018 a prenosy osobných údajov v rámci členských štátov EÚ a tretích krajín

V tomto videoškolení budeme rozoberať spracúvanie osobných údajov subjektmi, ako je prevádzkovateľ, tretia strana, príjemca a hlavne sprostredkovateľ. Je potrebná zmluva aj podľa nových predpisov? Ak áno, aké má mať náležitosti? V akom rozsahu musím informovať dotknutú osobu o sprostredkovateľovi? V nariadení sa nachádzajú aj nové pojmy ako pseudonymizácia alebo profilovanie. Čo znamenajú? Na záver si povieme niečo o cezhraničnom spracúvaní v rámci EÚ a mimo, resp. prenosu do tretej krajiny.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
24 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v realitách

Ako ovplyvní nariadenie GDPR a nový zákon o ochrane osobných údajov realitné kancelárie? V tomto videoškolení lektorka JUDr. Marcela Macová, PhD. informuje subjekty pracujúce v realitách o najdôležitejších zmenách a novinkách, ktoré budú musieť od 25. 5. 2018 prísne dodržiavať.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
57 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov v kamerových systémoch

Vo videoškolení vám na praktických príkladoch objasníme všetky pravidlá podľa nariadenia GDPR a nového zákona (účinnosť od 25. 5. 2018), ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov v kamerových systémoch.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
52 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Novela Obchodného zákonníka účinná od 1.1.2018

Aké zásadné zmeny prináša novela Obchodného zákonníka od 1 .1 . 2018? O sprísnených podmienkach pre obchodné spoločnosti v tomto roku vám vo videoškolení porozpráva Mgr. bc. Marek Figura.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
29 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Novela zákona o zdravotnom poistení a zmeny v sociálnom poistení účinné od 1.1.2018

Vo videoškolení vám odborníčka RNDr. Jana Motyčková dôkladne objasní, aké významné zmeny priniesla novela zákona o sociálnom alebo novela zákona o zdravotnom poistení od 1. 1. 2018 do oblasti mzdového účtovníctva. V priebehu videoškolenia sa lektorka zameria aj na zmeny v dohodách dôchodcov od 1. 7. 2018 a možnosť práce na dohodu u predčasných starobných dôchodcov od 1. 7. 2018.

Rok vydania:
4/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
86 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
RNDr. Jana Motyčková

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Ochrana osobných údajov pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení v znení nového zákona a nariadenia GDPR

Čo čaká zriaďovateľov škôl a školských zariadení od 25. mája 2018? Ktoré výrazné zmeny nastávajú so spracovaním osobných údajov, aké novy pojmy zavádzame do ochrany osobných údajov a čo sú vlastne osobné údaje podľa osobitný predpisov sa dozviete vo videoškolení s JUDr. Marcelou Macovou, PhD.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
54 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Najvýraznejšie zmeny v trestnom zákone za rok 2017

Vo videoškolení s lektorom vás informujeme o najvýznamnejších zmenách v trestnom zákone, ktoré nadobudli účinnosť k 8.11.2017. Hovoriť budeme o marení konkurzného alebo vyrovnávacieho konania a priblížime si aj novozavedený trestný čin tzv. nekalú likvidáciu.

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
9 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Zmeny v zákone o konkurze a reštrukturalizácií účinné od 1. 1. 2018

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
29 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Kostlivci v šatníku - Odporovateľnosť právnych úkonov v konkurze

Rok vydania:
2/2018
Formát:
Online video
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
52 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
Mgr. bc. Marek Figura

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Náležitosti súhlasu, informovanie dotknutých osôb a ich práva podľa nariadenia GDPR

Jednou z najväčších zmien, ktoré prináša nariadenie, je povinnosť informovania dotknutej osoby v oveľa väčšom rozsahu, ako to bolo doteraz. V tomto videoškolení si porovnáme, o čom a koho musím informovať podľa teraz platného zákona a podľa nariadenia. Ktoré povinnosti mi zostávajú, ktoré sa zrušia a ktoré pribudnú. Je možné informovať iba prostredníctvom webového sídla?

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
19 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Poučenie oprávnenej osoby, oznámenie, evidencia a osobitná registrácia podľa nového zákona o OOÚ a nariadenia GDPR

Podľa teraz platného zákona prevádzkovateľ musí ku každému identifikovanému informačnému systému vypracovať evidenciu, oznámenie alebo osobitnú registráciu. Po 25. 5. 2018 nebude platná ani jedna z týchto troch foriem, ale niečo úplne iné. Ako to bude vyzerať? Bude sa to posielať na Úrad na ochranu osobných údajov? V tejto časti si povieme, či platia poučenia oprávnených osôb aj po 25. 5. 2018.

Rok vydania:
11/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
16 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant

Pravidlo absolútnej priority a zmeny v exekúciách v roku 2017

Vo videoprednáške sa dozviete, čo je pravidlo absolútnej priority a z akých konceptov pozostáva. Lektor sa venuje problematike osobného bankrotu, exekúciám a elektronickým platobným príkazom. Bližšie sa ďalej v prednáške zameriava na zmeny v exekučnom práve, návrhom možných riešení a ich dôsledkom.

Rok vydania:
5/2017
Forma produktu:
Videoškolenie
Dĺžka:
103 minút
Vydavateľstvo:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Autor:
JUDr. Martin Maliar

24,00 € s DPH 20,00 € bez DPH

Vyberte variant
Stránky: